Meyveli Tartolet Tanımı İçin Materyaller
150 gram tereyağı yada margarin
Yarım su bardağından biraz eksik toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
2 su bardağı + 3 yemek kaşığı un denetimli bi halde unu ek ediyoruz
Kreması için;
2,5 su bardağı süt
Yarım su bardağından biraz fazla nişasta
1 Türk kahvesi fincanı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
1 poşet toz kremşanti
Üzeri için
Meyve damak tadınıza ve konutta olan malzemelerinize nazaran tercih yapabilirsiniz
Meyveli Tartolet Tanımı Yapılışı
Öncelikle kremasını yapmak için tenceremize nişasta, şeker ,yumurta ve sütü döküp daima karıştırıyoruz .
Yoğunlaşıp pişince ocaktan alıp vanilya ve tereyağını ekleyip güzelce karıştıralım (koyu bi kıvam oluyor)
Birinci sıcağı çıkan kremaya kremşanti ek edip mikserle güzelce çırpalım ve soğuması için kenara alalım.
Hamuru için; Kabımıza küçük küçük doğradığımız tereyağı şeker yumurta ve vanilyayı güzelce karıştırıp yavaş yavaş denetimli bi halde unu ek ediyoruz ve yoğuruyoruz.
Hamurun üzerini streçle kapatıp buzdolabında yarım saat bekletiyoruz.
Dinlendikten sonra 12 eşit modüle bölelim .
Kalıbımızı yağlayıp hamurlarımızı koyalım ve bardakla bastırıp kalıbın her tarafına yayalım .
Daha sonra tabanına delikler açalım (hamur pişerken kabarmasın diye).
Daha sonra evvelce ısıtılmış 180 derecede pişirelim 15 dakika pişiriyoruz.
Soğuyunca kremasını koyup meyvelerle süslüyoruz afiyet olsun.
150 gram tereyağı yada margarin
Yarım su bardağından biraz eksik toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
2 su bardağı + 3 yemek kaşığı un denetimli bi halde unu ek ediyoruz
Kreması için;
2,5 su bardağı süt
Yarım su bardağından biraz fazla nişasta
1 Türk kahvesi fincanı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
1 poşet toz kremşanti
Üzeri için
Meyve damak tadınıza ve konutta olan malzemelerinize nazaran tercih yapabilirsiniz
Meyveli Tartolet Tanımı Yapılışı
Öncelikle kremasını yapmak için tenceremize nişasta, şeker ,yumurta ve sütü döküp daima karıştırıyoruz .
Yoğunlaşıp pişince ocaktan alıp vanilya ve tereyağını ekleyip güzelce karıştıralım (koyu bi kıvam oluyor)
Birinci sıcağı çıkan kremaya kremşanti ek edip mikserle güzelce çırpalım ve soğuması için kenara alalım.
Hamuru için; Kabımıza küçük küçük doğradığımız tereyağı şeker yumurta ve vanilyayı güzelce karıştırıp yavaş yavaş denetimli bi halde unu ek ediyoruz ve yoğuruyoruz.
Hamurun üzerini streçle kapatıp buzdolabında yarım saat bekletiyoruz.
Dinlendikten sonra 12 eşit modüle bölelim .
Kalıbımızı yağlayıp hamurlarımızı koyalım ve bardakla bastırıp kalıbın her tarafına yayalım .
Daha sonra tabanına delikler açalım (hamur pişerken kabarmasın diye).
Daha sonra evvelce ısıtılmış 180 derecede pişirelim 15 dakika pişiriyoruz.
Soğuyunca kremasını koyup meyvelerle süslüyoruz afiyet olsun.