Meyveli Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
5 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
5 tepeleme yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
3 su bardağı süt
1 paket krema
1.5 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için;
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt krem şanti koyu kıvamda olacak
Sosu için;
2 paket dr oetker orman meyveli sos
1.5 su bardağı su
Meyveli Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sosu için; Toz harcı ve 1. 5 su bardağı suyu bir tencereye alalım devamlı karıştırarak koyulaşsana kadar pişirelim soğumaya bırakalım.
Yumurta beyazlarını bir fiske tuz ile köpük köpük olana kadar karıştıralım.
Sarılarında şeker ile rengi açılana kadar çırpalım.
Beyazların içine sarıları dökelim.
Üzerine un ,kabartma tozu, vanilya ekleyip söndürmeden dikkatlice karıştıralım.
Hafif yağlanan tepsiye harcı dökelim evvelce ısıtılmış 175 derecelik fırında 15 dk pişirelim.
Şerbeti için; Tüm malzemeyi tencereye alıp ocakta dumanların çıktığını görene kadar tutup kaynatmadan ocaktan alalım.
Bu ortada krem şantiyi hazırlayalım.
Keke fırından çıkıp birinci sıcaklığı gittiğinde üzerine delikler yapalım ve ılık sütü dökelim.
Tamamen soğumasını bekleyip krem şantiyi o denli sürelim ve üzerine meyveli sosu döküp buzdolabında bir gün dinlendirelim.
Afiyet olsun
Meyveli Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
5 tepeleme yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
3 su bardağı süt
1 paket krema
1.5 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için;
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt krem şanti koyu kıvamda olacak
Sosu için;
2 paket dr oetker orman meyveli sos
1.5 su bardağı su
Meyveli Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sosu için; Toz harcı ve 1. 5 su bardağı suyu bir tencereye alalım devamlı karıştırarak koyulaşsana kadar pişirelim soğumaya bırakalım.
Yumurta beyazlarını bir fiske tuz ile köpük köpük olana kadar karıştıralım.
Sarılarında şeker ile rengi açılana kadar çırpalım.
Beyazların içine sarıları dökelim.
Üzerine un ,kabartma tozu, vanilya ekleyip söndürmeden dikkatlice karıştıralım.
Hafif yağlanan tepsiye harcı dökelim evvelce ısıtılmış 175 derecelik fırında 15 dk pişirelim.
Şerbeti için; Tüm malzemeyi tencereye alıp ocakta dumanların çıktığını görene kadar tutup kaynatmadan ocaktan alalım.
Bu ortada krem şantiyi hazırlayalım.
Keke fırından çıkıp birinci sıcaklığı gittiğinde üzerine delikler yapalım ve ılık sütü dökelim.
Tamamen soğumasını bekleyip krem şantiyi o denli sürelim ve üzerine meyveli sosu döküp buzdolabında bir gün dinlendirelim.
Afiyet olsun
Meyveli Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı