Meyveli Vişneli Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek için malzemeler;
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
4 yemek kaşığı zeytinyağı yada sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 su bardağından iki parmak eksik un
Keki ıslatmak için ;
1 su bardağı süt yada kahve)
Vişneli ara kat için;
1 su bardağı dolu dolu vişne
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
Nişastayı açmak için ;
1 yemek kaşığı su
Krema için;
2.5 su bardağı süt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
Sonradan eklenecek;
1 paket vanilin
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 poşet kremşanti
Üst ganaj için;
200 ml krema
160 gram isteğe bağlı her çeşit çikolata (ben bitter ve sütlü karışık kullandım.)
Meyveli Vişneli Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle vişneli sosu ve kremayı hazırlayalım soğusunlar.
Krema için;Sütü, yumurtayı, şekeri, unu ve nişastayı bir tencereye alın çırpıcı ile çırpın daha sonra ocağa alın.
Ocakta kaynayana kadar karıştırın.
Kaynadıktan 1 dk sonra ocaktan alın.
İçine şekerli vanilini ve tereyağını ekleyip karıştırın.
Arada bu kremayı karıştıralım üstü kabuk tutmasın.
Kremşantiyi daha sonra ekleyeceğiz.
Vişneli sosa geçelim;Çekirdekleri ayıklanmış vişneleri ve şekeri sosluğa alalım.
Kaynayan vişnelere başka bir yerde 1 tatlı kaşığı nişastayı ,1 yemek kaşığı suda açalım iyice karıştırıp hemen vişnelere ekleyin.
Ekler eklemez karıştırmaya devam edin topraklanma olmasın.
Kaynayınca sosu kenara alalım buda soğusun.
Artık keke geçelim;2 yumurta, şekeri ve vanilini iyice çırpalım. (bu şekilde asla yumurta kokmuyor. ).
Daha sonra yoğurt ve yağı ekleyelim biraz daha çırpalım.
Sonra içine kakaoyu ekleyelim.
Bu arada fırını alt üst ayarda 170° de çalıştıralım.
Kabartma tozunu ve unu eleyerek ekleyelim.
Yağlanmış ve unlanmış 27 cm’lik kelepçeli kalıba harcı dökelim.Isınmış fırına keki gönderelim.
Benim fırınımda 15 dk’ da pişti sizde kürdan testi yapın kürdan temiz çıkarsa pişmiş demektir.
Keki pişip çıkardıktan sonra 5 dk bekleyelim.
5 dk sonra kekimize kürdanla delikler açalım 1 su bardağı sütü kekimize dökelim.
Kremaya devam edelim;Soğuyan kremayı ilk önce çırpıcıda 1-2 dk çırpalım.
Daha sonra içine 1 poşet kremşantiyi ekleyip 2-3 dk daha çırpalım.Kremamız da hazır.
Artık pastayı hazırlamaya geçelim.
Kekimizi zaten ıslatmıştık bu yüzden kremanın yarısını kekin üzerine alalım.
Daha sonra vişne sosunun hepsini her yere gelicek şekilde kremanın üzerine dağıtalım.
Kalan kremayla da ekleyip vişnelerin üstünü kapatalım.
İyice dümdüz hale getirip pastayı dolaba kaldıralım.
Ganaj için ;Sosluğa kremayı ekleyelim, ocağa alalım.
Ocakta en küçük gözde kenarlarından fokurdayana kadar arada karıştıralım.
İyice ısınan kenarlarından fokurdamaya başlayan kremayı ocaktan alalım.
İçine çikolatayı ekleyelim çikolata eriyene kadar karıştıralım.
Çikolata eridikten sonra ganajı kenara alalım güzelce soğusun.
Ganaj da iyice soğuktan sonra pastamızın üzerine ekleyelim.
İstediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz üstünü, ben süslemek istemedim.
Pasta bir gece dolapta dinlendikten sonra kelepçesini yavaşça çıkartın zaten krema hafiften kenarlara akıcaktır.
İyice kenarlarına bulaşsın isterseniz kelepçeyi tekrer takın ve çıkarın çikolata kenarlara çok daha güzel akıcaktır.
Daha sonra dilimleyerek servis edelim.
Şimdiden elinize, kolunuza ve yüreğinize sağlık.
Meyveli Vişneli Yaş Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Kek için malzemeler;
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
4 yemek kaşığı zeytinyağı yada sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 su bardağından iki parmak eksik un
Keki ıslatmak için ;
1 su bardağı süt yada kahve)
Vişneli ara kat için;
1 su bardağı dolu dolu vişne
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
Nişastayı açmak için ;
1 yemek kaşığı su
Krema için;
2.5 su bardağı süt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
Sonradan eklenecek;
1 paket vanilin
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 poşet kremşanti
Üst ganaj için;
200 ml krema
160 gram isteğe bağlı her çeşit çikolata (ben bitter ve sütlü karışık kullandım.)
Meyveli Vişneli Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle vişneli sosu ve kremayı hazırlayalım soğusunlar.
Krema için;Sütü, yumurtayı, şekeri, unu ve nişastayı bir tencereye alın çırpıcı ile çırpın daha sonra ocağa alın.
Ocakta kaynayana kadar karıştırın.
Kaynadıktan 1 dk sonra ocaktan alın.
İçine şekerli vanilini ve tereyağını ekleyip karıştırın.
Arada bu kremayı karıştıralım üstü kabuk tutmasın.
Kremşantiyi daha sonra ekleyeceğiz.
Vişneli sosa geçelim;Çekirdekleri ayıklanmış vişneleri ve şekeri sosluğa alalım.
Kaynayan vişnelere başka bir yerde 1 tatlı kaşığı nişastayı ,1 yemek kaşığı suda açalım iyice karıştırıp hemen vişnelere ekleyin.
Ekler eklemez karıştırmaya devam edin topraklanma olmasın.
Kaynayınca sosu kenara alalım buda soğusun.
Artık keke geçelim;2 yumurta, şekeri ve vanilini iyice çırpalım. (bu şekilde asla yumurta kokmuyor. ).
Daha sonra yoğurt ve yağı ekleyelim biraz daha çırpalım.
Sonra içine kakaoyu ekleyelim.
Bu arada fırını alt üst ayarda 170° de çalıştıralım.
Kabartma tozunu ve unu eleyerek ekleyelim.
Yağlanmış ve unlanmış 27 cm’lik kelepçeli kalıba harcı dökelim.Isınmış fırına keki gönderelim.
Benim fırınımda 15 dk’ da pişti sizde kürdan testi yapın kürdan temiz çıkarsa pişmiş demektir.
Keki pişip çıkardıktan sonra 5 dk bekleyelim.
5 dk sonra kekimize kürdanla delikler açalım 1 su bardağı sütü kekimize dökelim.
Kremaya devam edelim;Soğuyan kremayı ilk önce çırpıcıda 1-2 dk çırpalım.
Daha sonra içine 1 poşet kremşantiyi ekleyip 2-3 dk daha çırpalım.Kremamız da hazır.
Artık pastayı hazırlamaya geçelim.
Kekimizi zaten ıslatmıştık bu yüzden kremanın yarısını kekin üzerine alalım.
Daha sonra vişne sosunun hepsini her yere gelicek şekilde kremanın üzerine dağıtalım.
Kalan kremayla da ekleyip vişnelerin üstünü kapatalım.
İyice dümdüz hale getirip pastayı dolaba kaldıralım.
Ganaj için ;Sosluğa kremayı ekleyelim, ocağa alalım.
Ocakta en küçük gözde kenarlarından fokurdayana kadar arada karıştıralım.
İyice ısınan kenarlarından fokurdamaya başlayan kremayı ocaktan alalım.
İçine çikolatayı ekleyelim çikolata eriyene kadar karıştıralım.
Çikolata eridikten sonra ganajı kenara alalım güzelce soğusun.
Ganaj da iyice soğuktan sonra pastamızın üzerine ekleyelim.
İstediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz üstünü, ben süslemek istemedim.
Pasta bir gece dolapta dinlendikten sonra kelepçesini yavaşça çıkartın zaten krema hafiften kenarlara akıcaktır.
İyice kenarlarına bulaşsın isterseniz kelepçeyi tekrer takın ve çıkarın çikolata kenarlara çok daha güzel akıcaktır.
Daha sonra dilimleyerek servis edelim.
Şimdiden elinize, kolunuza ve yüreğinize sağlık.
Meyveli Vişneli Yaş Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı