Meyveli Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Krema için;
4 su bardağı süt
6 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı toz şanti
Pandispanya için;
6 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı nişasta
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Süsleme için;
2 poşet kremşanti
80 gr sütlü çikolata
Mevsimine nazaran meyve
Gofret
Meyveli Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak bir gece evvelce pastacı kremasını hazırlamakla başlayalım.
Süt,şeker,un,nişasta ve yumurta sarısını bir tencereye alalım çırpalım ve daha sonra ocağa alalım. Kısık ateşte yoğunlaşana kadar pişirelim.
Koyulaşan kremaya tereyağı ve vanilya ekleyelim.
Kremayı diğer bir kaba aktararak üzerinin kabuk tutmaması için streç sinema ile kapatalım ve buzdolabında dinlendirelim.
Pandispanya için ben sarıları ve akları ayırmıyorum.
Yumurtalar ve şekeri yaklaşık 10-12 dakika çırpalım.
Un,nişasta,kabartma tozu ve vanilya ekleyerek mikser ile olmazda çırpma teli ile yavaşça karıştıralım.
Harcı kalıba dolduralım. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 45 dk pişirelim.
Kek fırından çıkınca fırın teline aksi çevirelim ve burada soğumasını bekleyelim.
Soğuyan keki 4 kesime keselim.
Daha sonra ortalarını süt ile ıslatarak,krema ve meyve ekleyerek 4 parçayı tamamlayalım 2-4 saat dolaba kaldıralım.
Dolaptan aldıktan sonra çırpılmış kremşanti ile sıvalayalım.
Üzeri süslemesi için benmari adabı eritilmiş çikolatayı pastanın kenarlarından akıtalım.Süslemesi büsbütün zevkinize ilişkin.
Afiyet olsun.
Meyveli Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Krema için;
4 su bardağı süt
6 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı toz şanti
Pandispanya için;
6 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı nişasta
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Süsleme için;
2 poşet kremşanti
80 gr sütlü çikolata
Mevsimine nazaran meyve
Gofret
Meyveli Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak bir gece evvelce pastacı kremasını hazırlamakla başlayalım.
Süt,şeker,un,nişasta ve yumurta sarısını bir tencereye alalım çırpalım ve daha sonra ocağa alalım. Kısık ateşte yoğunlaşana kadar pişirelim.
Koyulaşan kremaya tereyağı ve vanilya ekleyelim.
Kremayı diğer bir kaba aktararak üzerinin kabuk tutmaması için streç sinema ile kapatalım ve buzdolabında dinlendirelim.
Pandispanya için ben sarıları ve akları ayırmıyorum.
Yumurtalar ve şekeri yaklaşık 10-12 dakika çırpalım.
Un,nişasta,kabartma tozu ve vanilya ekleyerek mikser ile olmazda çırpma teli ile yavaşça karıştıralım.
Harcı kalıba dolduralım. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 45 dk pişirelim.
Kek fırından çıkınca fırın teline aksi çevirelim ve burada soğumasını bekleyelim.
Soğuyan keki 4 kesime keselim.
Daha sonra ortalarını süt ile ıslatarak,krema ve meyve ekleyerek 4 parçayı tamamlayalım 2-4 saat dolaba kaldıralım.
Dolaptan aldıktan sonra çırpılmış kremşanti ile sıvalayalım.
Üzeri süslemesi için benmari adabı eritilmiş çikolatayı pastanın kenarlarından akıtalım.Süslemesi büsbütün zevkinize ilişkin.
Afiyet olsun.
Meyveli Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı