Son konular

Meyveli Yoğurt Tarifi Resimli

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Meyveli Yoğurt Tarifi



Ev Yapımı Meyveli Yoğurt




imagesmeyveliyogurttarifiresimli5ad3e64076152

Malzemeler:

3 bardak gunluk sut ½ bardak krema (heavy cream), (tercihe bağlı) 1 dolu corba kaşığı bal ¼ bardak taze yoğurt, maya olarak 12 bardak cilek, irice doğranmış 12 corba kaşığı şeker 6 kucuk cam kavanoz (herbiri 150ml hacminde)

Yapılışı:
Meyveleri kucuk bir tencereye alıp ustune şekeri serpin Kısık ateş ustunde şeker eriyene kadar 12 taşım kaynatın Kenara alıp ılıması icin bekletin Sutu ve kremayı, kalın altlı bir tencereye alıp bir taşım kaynatın (Eğer, daha koyu bir yoğurt istenirse sut 10 dakika daha kaynatılarak suyu ucurulabilir) Tencereyi kenara alıp 1520 dakika kadar ılıması icin bekletin Yuzeyde oluşan kaymağı ara sıra karıştırın Maya olan yoğurdu geniş bir kaba alın, balı ilave edip karıştırın Meyvelerin tanelerini tel suzgec icine alıp 5 dakika kadar suyunu suzdurun Meyvelerin suzulmuş tanelerini eşit olarak kavanozlara pay edin Suzulen suyu kapaklı bir kap icinde buzdolabına kaldırın Bu meyve ozune 1 bardak kadar soğuk su ilave edip kendinize lezzetli bir şerbet hazırlayabilirsiniz Sutun sıcaklığını kontrol edin Serce parmağınızı sutun icine batırın Sut ılık değil, sıcak olmalı ancak parmağınızı da yakmamalıdır Yoğurdun mayalandığı ideal sıcaklık yaklaşık 50 derecedir (50˚C110˚F) Eğer sıvı termometreniz varsa sutun sıcaklığını bu şekilde de kontrol edebilirsiniz Mayalama zamanı gelince; sutten bir kepce alıp mayanın icine katın ve iyice karıştırın Bu şekilde alıştırılmış mayayı sute ilave edip 12 dakika karıştırın Karışımı kavanozlara eşit şekilde pay edip fırın tepsisinin uzerine yerleştirin Fırını 50 dereceye ayarlayıp tepsiyi icine yerleştirin 4 saat boyunca fırında tutarak mayalanmasını sağlayın Bunun icin, fırın yerine evin sıcak bir koşesini de kullanabilirsiniz Ancak, kaplarınızı battaniyelerle ve ortulerle kesinlikle soğumayacak şekilde sarıp sarmalanız gerekir Aksi takdirde yoğurdunuz tutmayabilir Yoğurtları fazla hareket ettirmeden fırından alıp dışarda oda sıcaklığına gelmesini bekleyin Yoğurtları yine yavaşca, titretmeden buzdolabına yerleştirin En az 12 saat formunu bulması icin dinlendirin
 

Similar threads

  • Soru
Evde Meyveli Yoğurt Yapımı Meyveli Yoğurt Nasıl Yapılır Meyveli Yoğurt İcin Malzemeler: 3 bardak gunluk sut ½ bardak krema 1 dolu corba kaşığı bal ¼ bardak taze yoğurt, maya olarak 12 bardak cilek, irice doğranmış 12 corba kaşığı şeker imagesevyapimimeyveliyogurt5ad3e2d1e8da6 Meyveli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Sutlu Tatlı Tarifleri Pratik Kolay Sutlu Tatlı Tarifleri MUHALLEBİLİ GULLAC Malzemeler 9 gullac yaprağı 6 su bardagı sut Yarım su bardağı tozşeker 1 paket hazır sakızlı puding 2 kivi 2 muz 1 cay bardağı nar tanesi 1 cay bardağı dovulmuş ceviz GULLAC TARİFİ Sutu tencereye alıp kaynatın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Meyveli Tavuk Goğsu Nasıl yapılır Meyveli Tavuk Goğsu icin gerekli olan malzemeler: 6 su bardağı sut 12 paket margarin 1 su bardağı un 1 su bardağı şeker 2 paket vanilya 2 paket tart jole uzerini suslemek icin yeterince cilek (mevsim meyvesi de olabilir)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
En Guzel Sutlu Tatlılar Sutlu Tatlı Tarifleri Birkac sutlu tatlının yapılışını bu konuda bulabilirsiniz Siz de beğendiğiniz sutlu tatlıları bizlerle paylaşabilirsiniz Muzlu Karamelli Puding Bu tatlı icin gerekli olan malzemeler 1 paket kakaolu puding 3 su bardağı sut 4 adet muz 3 dilim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Doğum Gunu Pastaları Tarifi Doğum Gunu Pastası Nasıl Yapılır Cikolatalı Doğum Gunu Pastası Malzemeler: 12 paket margarin 5 adet yumurta 12 su bardağı şeker 1 su bardağı un (elenmiş) 1 corba kaşığı kakao 1 limon kabuğu rendesi 1 fincan Antep fıstığı 15 cay bardağı cokokrem (uzerine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
Üst Alt