Midye Böreği Tanımı İçin Malzemeler
( 24 tane börek için)
6 adet yufka
Sosu için;
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
İçi harcı;
Peynir ve maydanoz
Üzerine:
1 adet yumurta
Çörekotu
Midye Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak sosu için uygun bir kap içerisine yumurta, sıvı yağ ve yoğurdu alarak çırpalım.
Yufkalar üst üste konulur evvel ikiye kesilir.
Yarım olan yufkalar da 4 e kesilir. Yani 1 yufka dan 8 dilim çıkmalı. Şayet yufka küçük ise 6 dilim olacak halde kesilmelidir.
Her bir kestiğimiz yufkaya sosumuzdan sürelim ve uç tarafından tutarak aşağı çekip büzdürelim.
Uç kısmına iç harçtan koyarak saralım.
Tepsiye dizilen böreklerin üzerine yumurta sarısı sürelim ve isteğe nazaran çörek otu serpebilirsiniz.
180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
Midye Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
( 24 tane börek için)
6 adet yufka
Sosu için;
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
İçi harcı;
Peynir ve maydanoz
Üzerine:
1 adet yumurta
Çörekotu
Midye Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak sosu için uygun bir kap içerisine yumurta, sıvı yağ ve yoğurdu alarak çırpalım.
Yufkalar üst üste konulur evvel ikiye kesilir.
Yarım olan yufkalar da 4 e kesilir. Yani 1 yufka dan 8 dilim çıkmalı. Şayet yufka küçük ise 6 dilim olacak halde kesilmelidir.
Her bir kestiğimiz yufkaya sosumuzdan sürelim ve uç tarafından tutarak aşağı çekip büzdürelim.
Uç kısmına iç harçtan koyarak saralım.
Tepsiye dizilen böreklerin üzerine yumurta sarısı sürelim ve isteğe nazaran çörek otu serpebilirsiniz.
180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
Midye Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı