Midye Dolması Nasıl Yapılır
Midye Dolması Yapılışı
Resimli Midye Dolması Tarifi
Midye Dolması Resimli Tarif
Midye Dolması
imagesmidyedolmasitarifiresimli5ad44f3816e05
Malzemeler,
1 kg kabuklu midye
1 litre su
Yarım yemek kaşığı tuz
İc Malzemeleri,
1 su bardağı pirinc
1 su bardağı midyeyi haşladığınız su
1 adet soğan
1 diş sarımsak
2 corba kaşığı sıvı yağ
1 corba kaşığı kuş uzumu
1 corba kaşığı cam fıstığı
1 corba kaşığı kuru nane
1 cay kaşığı kimyon
1 cay kaşığı yenibahar
1 cay kaşığı şeker
Yarım cay kaşığı karabiber
1 tane limon
Hazırlanışı,
Midyelerin kabuklarını kazıyıp iyice yıkayın
Soğuk suyun icinde 15 dakika bekletin
Tencereye su ve tuzu ekleyip kaynamaya bırakın
Kaynayan suya midyeleri ekleyin
Midyelerin ağzı acıldıktan sonra sudan cıkarın
Kaynama suyunu kesinlikle dokmeyin, ic pilavda kullanılacak
Soğanı ince ince doğrayıp, tavada sıvıyağda kavurun
İcine ince kıyılmış sarımsak ve fıstıkları ekleyin
Fıstıklar renk değiştrene kadar kavurmaya devam edin
Pirincleri yıkayıp suzdukten sonra tavaya ekleyin
Nane, karabiber, yenibahar ve şekerini ilave edin
Yavaşca karıştırarak pişirin
Pirincler kavrulduktan sonra midye haşlama suyundan 1 bardak ekleyin
Kuş uzumlerini ilave edip, suyunu cekene kadar pişirin
Pilavın altını kapatıp demlenmeye bırakın
Haşlanmış midyelerin icini pilavla doldurun
Yayvan bir tenceye midye dolmaları dizin
Uzerine midye haşlama suyundan 2 bardak ve 2 bardak soğuk su ekleyin
Orta ateşte kaynayana kadar 20 dakika pişirin
Midye dolmalarınız hazır
Midye Dolması Yapılışı
Resimli Midye Dolması Tarifi
Midye Dolması Resimli Tarif
Midye Dolması
imagesmidyedolmasitarifiresimli5ad44f3816e05
Malzemeler,
1 kg kabuklu midye
1 litre su
Yarım yemek kaşığı tuz
İc Malzemeleri,
1 su bardağı pirinc
1 su bardağı midyeyi haşladığınız su
1 adet soğan
1 diş sarımsak
2 corba kaşığı sıvı yağ
1 corba kaşığı kuş uzumu
1 corba kaşığı cam fıstığı
1 corba kaşığı kuru nane
1 cay kaşığı kimyon
1 cay kaşığı yenibahar
1 cay kaşığı şeker
Yarım cay kaşığı karabiber
1 tane limon
Hazırlanışı,
Midyelerin kabuklarını kazıyıp iyice yıkayın
Soğuk suyun icinde 15 dakika bekletin
Tencereye su ve tuzu ekleyip kaynamaya bırakın
Kaynayan suya midyeleri ekleyin
Midyelerin ağzı acıldıktan sonra sudan cıkarın
Kaynama suyunu kesinlikle dokmeyin, ic pilavda kullanılacak
Soğanı ince ince doğrayıp, tavada sıvıyağda kavurun
İcine ince kıyılmış sarımsak ve fıstıkları ekleyin
Fıstıklar renk değiştrene kadar kavurmaya devam edin
Pirincleri yıkayıp suzdukten sonra tavaya ekleyin
Nane, karabiber, yenibahar ve şekerini ilave edin
Yavaşca karıştırarak pişirin
Pirincler kavrulduktan sonra midye haşlama suyundan 1 bardak ekleyin
Kuş uzumlerini ilave edip, suyunu cekene kadar pişirin
Pilavın altını kapatıp demlenmeye bırakın
Haşlanmış midyelerin icini pilavla doldurun
Yayvan bir tenceye midye dolmaları dizin
Uzerine midye haşlama suyundan 2 bardak ve 2 bardak soğuk su ekleyin
Orta ateşte kaynayana kadar 20 dakika pişirin
Midye dolmalarınız hazır