Son konular

Midye Dolması

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Midye Dolması Tanımı İçin Gereçler
20 tane irice midye
1 su bardağından 1 parmak az pirinç (arzuya nazaran bir küçük baş soğan)
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı yenibahar
Su
Yarım çay bardağı zeytin yağı
Midyeleri pişirme esnası için
Su
3 yemek kaşığı zeytin yağı
Tuz

Midye Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Midyeleri yeni bir bulaşık teliyle güzelce sürtüyoruz. Bunun için bir kaba su koyuyoruz ve suyun içindeyken üstündeki bütün kum kesimlerini ve beyazlıkları gidene kadar sürtüyoruz. Bu süreç uzun sürüyor lakin hoş ve pak midye için hayli gerekli.
Midyeleri 5-6 sefer sudan geçiriyoruz, taki tabanında kum yahut pislik kalmayana kadar.
Akabinde midyenin kapaklarının ortasına küçük bir bıçak geçiriyoruz ve aşağıya gerçek kesiyoruz ki gerideki zarı zedelensin. Böylelikle midyeler açılacak lakin ayrılmayacak. Bu süreçten sonra midyenin içindeki püskülleri elimizle sokuyoruz ve midyeleri tekrar yıkıyoruz, süzgece alıyoruz.
İç pilav için soğan kullanacaksak soğanı küp küp doğruyoruz ve zeytin yağında şefaflaşana kadar kavuruyoruz.
Akabinde yıkanmış ve süzülmüş pirinçleri ekliyoruz.
5 dka kadar devam kavuruyoruz.
Soğan kullanmazsak direk pirinçleri kavurmaya başlıyoruz.
Baharatları, tuzu ekliyoruz.
1 buçuk su bardağı su ekleyip bir taşım kaynatıp kısık ateşte pişiriyoruz. Suyunu çektiğinde pilav tam pişmemiş olacaktır. Midyeyle tekrar pişeceği için bu türlü daha uygun.
Pirinci ılımaya bırakıyoruz.
Sonraki etapta midyeyi alıyoruz içine 1 tatlı kaşığı kadar iç pilavdan ekliyoruz ve sıkıca kapatıyoruz.
Midyeleri tencereye diziyoruz, zeytinyağını tuzunu ekliyoruz.
Üstüne bir tabak yerleştiriyoruz ve en son midyelerin ortasına gelene kadar su ekliyoruz. Kesinlikle geçmemesi gerekiyor.
Midyelerin altını açıyoruz birinci kaynamadan sonra altlarını kısıyoruz ve kısık ateşte 10dakika pişiriyoruz.
Tencereyi ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Midyeleri limon ile servis ediyoruz.Çok itina istiyor lakin tertemiz lezziz bir midye dolması oluyor.
Afiyet olsun.

Midye Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Midye Dolması Nasıl Yapılır Midye Dolması Yapılışı Resimli Midye Dolması Tarifi Midye Dolması Resimli Tarif Midye Dolması imagesmidyedolmasitarifiresimli5ad44f3816e05 Malzemeler, 1 kg kabuklu midye 1 litre su Yarım yemek kaşığı tuz İc Malzemeleri, 1 su bardağı pirinc 1 su bardağı midyeyi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Midye Dolma 40 tane midye 34 su bardağı zeytinyağı 500 ml sıcak su 1 adet taze sıkılmış limon suyu İc pilav icin: 1,5 su bardağı pirinc 4 adet orta boy kuru soğan 50 gram dolmalık fıstık 1 yemek kaşığı kuş uzumu (isteğe gore) 1 cay kaşığı domates salcası (isteğe gore) 8 yemek kaşığı zeytinyağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Safranlı Midye Corbası Tarifi Safranlı Midye Corbası Nasıl Yapılır Safranlı Midye Corbası Resimli Tarifi safranlı midye corbası malzemeleri: 1 kg midye 3 adet taze yeşil soğan 1 adet kuru soğan 5 sap kereviz 2 adet havuc 2 yemek kaşığı tereyağı 1 cay bardağı sirke yarım yemek kaşığı safran ½ su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Midye Buğulama Nasıl Yapılır Midye Buğulama resimli tarif resimli Midye Buğulama Tarifi Midye Buğulama Yapılışı imagesmidyebugulamatarifiresimli5ad44ebed4fbd Malzemeler 50 Adet Midye 1 Su Bardağı Beyaz Şarap 2 Adet Arpacık Soğanı 1 Adet Havuc (İnce Kıyılmış) 1 Diş Sarımsak (Dovulmuş) 1 Yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Midye Guvec nasıl yapılır Guvecte midye yapılışı resimli midte guvec tarifi Guvecte midye tarifi imagesmidyeguvectarifiresimli5ad44fd7700c5 KULLANILACAK MALZEMELER 50 Adet İri İc Midye 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı 1 Baş Soğan 1 Kahve Fincanı Su 1 Tatlı Kaşığı Un 5 Adet Domates 12 Demet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt