Midye Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı buğday nişastası
Aldığı kadar un (yaklaşık olarak 3.5 su bardağına yakın kullandım)
1 paket kabartma tozu
Bir çimdik tuz
Ortası serpmek için;
Buğday nişastası
Üzeri için;
Eritilmiş tereyağı
İçi için;
Ceviz içi
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Midye Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Süt, yoğurt, yağ, sirke, yumurtayı bir kaba alıp karıştıralım un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyip kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
Hamuru 12 eşit modüle bölüp beze yapalım ve yaklaşık 15 dakika kadar dinlendirelim.
Dinlenen hamur bezelerini nişasta serperek tek tek tabak büyüklüğünde açalım.
Ortalarına nişasta serperek üst üste koyun.
En üste nişasta serpmeyin.
Merdane ile büyütebildiğiniz kadar büyütün.
Açtığınız hamuru sıkıca rulo yapın.
Ruloyu birer parmak eninde dilimlere kesin.
Kestiğiniz her bir parçayı merdaneyle avuç içi büyüklüğünde açın. (çok kalın olmayacak şekilde)
Ortasına bir kesim ceviz koyup kapatalım başka parçalarada birebir süreci uygulayın, tepsiye dizin ve eritilmiş tereyağını üzerine kaşıkla gezdirin.
200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Şerbeti için materyalleri karıştırıp kaynatın.
Şerbet soğuyan tatlının üzerine dökün.
Yaklaşık 4-5 saat sonra tatlınız servise hazır.
Afiyet olsun. Katiyetle denemenizi tavsiye ederim
Midye Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı buğday nişastası
Aldığı kadar un (yaklaşık olarak 3.5 su bardağına yakın kullandım)
1 paket kabartma tozu
Bir çimdik tuz
Ortası serpmek için;
Buğday nişastası
Üzeri için;
Eritilmiş tereyağı
İçi için;
Ceviz içi
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Midye Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Süt, yoğurt, yağ, sirke, yumurtayı bir kaba alıp karıştıralım un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyip kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
Hamuru 12 eşit modüle bölüp beze yapalım ve yaklaşık 15 dakika kadar dinlendirelim.
Dinlenen hamur bezelerini nişasta serperek tek tek tabak büyüklüğünde açalım.
Ortalarına nişasta serperek üst üste koyun.
En üste nişasta serpmeyin.
Merdane ile büyütebildiğiniz kadar büyütün.
Açtığınız hamuru sıkıca rulo yapın.
Ruloyu birer parmak eninde dilimlere kesin.
Kestiğiniz her bir parçayı merdaneyle avuç içi büyüklüğünde açın. (çok kalın olmayacak şekilde)
Ortasına bir kesim ceviz koyup kapatalım başka parçalarada birebir süreci uygulayın, tepsiye dizin ve eritilmiş tereyağını üzerine kaşıkla gezdirin.
200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Şerbeti için materyalleri karıştırıp kaynatın.
Şerbet soğuyan tatlının üzerine dökün.
Yaklaşık 4-5 saat sonra tatlınız servise hazır.
Afiyet olsun. Katiyetle denemenizi tavsiye ederim
Midye Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı