Midye Tatlısı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Midye Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı buğday nişastası
Aldığı kadar un (yaklaşık olarak 3.5 su bardağına yakın kullandım)
1 paket kabartma tozu
Bir çimdik tuz
Ortası serpmek için;
Buğday nişastası
Üzeri için;
Eritilmiş tereyağı
İçi için;
Ceviz içi
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Midye Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Süt, yoğurt, yağ, sirke, yumurtayı bir kaba alıp karıştıralım un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyip kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
Hamuru 12 eşit modüle bölüp beze yapalım ve yaklaşık 15 dakika kadar dinlendirelim.
Dinlenen hamur bezelerini nişasta serperek tek tek tabak büyüklüğünde açalım.
Ortalarına nişasta serperek üst üste koyun.
En üste nişasta serpmeyin.
Merdane ile büyütebildiğiniz kadar büyütün.
Açtığınız hamuru sıkıca rulo yapın.
Ruloyu birer parmak eninde dilimlere kesin.
Kestiğiniz her bir parçayı merdaneyle avuç içi büyüklüğünde açın. (çok kalın olmayacak şekilde)
Ortasına bir kesim ceviz koyup kapatalım başka parçalarada birebir süreci uygulayın, tepsiye dizin ve eritilmiş tereyağını üzerine kaşıkla gezdirin.
200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Şerbeti için materyalleri karıştırıp kaynatın.
Şerbet soğuyan tatlının üzerine dökün.
Yaklaşık 4-5 saat sonra tatlınız servise hazır.
Afiyet olsun. Katiyetle denemenizi tavsiye ederim

Midye Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Nefis Midye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler Şerbet için: 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su 3-4 damla limon suyu Hamuru için: 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı nişasta 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı limon suyu Yarım çay kaşığı tuz Aldığı kadar un (yaklaşık 2 buçuk su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Midye Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 1 yumurta 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 1 tatlı kaşığı sirke Yarım paket kabartma tozu 4,5 su bardağı un Ortası için; Ceviz Üzeri için; 125 gr tereyağı Açarken kullanmak için: Mısır nişastası Şerbeti için; 2,5 su bardağı şeker 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Cevizli Kaymaklı Midye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için 1 adet yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı süt Yarım tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı sirke 3,5 -4 su bardağına yakın un Kaymağı için Yarım çay bardağından biraz az irmik 1,5 çay bardağı süt İçi için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Midye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı süt 1 tatlı kaşığı sirke Yarım paket kabartma tozu 4.5 su bardağı un Ceviz, fındık, fıstık ne isterseniz Üzerine için; Tereyağı Hamurun orta katları için; Nişasta Şerbeti için; 3 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Mekik Tatlısı (Açması Çok Kolay Kusursuz Bir Tatlı) Tanımı İçin Materyaller 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı su 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 yemek kaşığı sirke Yarım çay kaşığı tuz Açmak İçin Nişasta (Buğday nişastası kullandım) 4,5 su bardağı un İç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
Üst Alt