Midye Tatlısı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Midye Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı sirke
Yarım paket kabartma tozu
4,5 su bardağı un
Ortası için;
Ceviz
Üzeri için;
125 gr tereyağı
Açarken kullanmak için:
Mısır nişastası
Şerbeti için;
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1-2 damla limon suyu

Midye Tatlısı Tanımı Yapılışı

Yoğurma kabımıza 1 yumurta, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt, 1 tatlı kaşığı sirke, yarım paket kabartma tozu ekleyip karıştıralım.
Unu yavaş yavaş ekleyelim, 4,5 su bardağı un kâfi geldi siz kesinlikle denetimli dökün, yumuşak bir hamurumuz olacak.
Hazır olan hamurumuzu 16 adet eşit kesimde bezelere ayıralım.
10 dk dinlenmeye bırakalım.
Bu ortada şerbet gereçlerini tencereye alıp kaynatalım. 10 dk kaynadıktan sonra limon suyu ekleyip 2 dk daha kaynatım soğuması için kenarda bekletelim.
Şerbet büsbütün soğuk ve ağır kıvamlı olmalı aksi halde tatlıyı yumuşatır beğenilen bir tadı olmaz.
Dinlenen bezelerimizi teker teker alt üstüne nişasta serperek tatlı tabağı büyüklüğünde açalım.
Tüm açılan bezeleri üst üste koyalım.
Tüm bezeler bittikten sonra hepsini birden büyükçe açalım.
Rulo formunda saralım. ( fotoğrafları inceleyebilirsiniz )
Bir parmak kalınlığında keselim.
Kestiğimiz her bezeyi çay tabağı büyüklüğünde tekrar açalım, ceviz koyup poğaça biçiminde kapatalım, tepsimize dizelim.
125 gr tereyağını tavada eritip tatlıların üzerine 1 er yemek kaşığı olacak biçimde dökelim.
180 derecede ısıtılmış fırında nar üzere kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkan tatlıları soğutalım, farklı bir kaba alıp soğumuş şerbetle buluşturalım.
1 saat sonra servise hazırdır.
 
Üst Alt