Mıhlama (Muhlama) Tarifi İçin Malzemeler
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı mısır unu
2 su bardağı ılık su
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı kolot peyniri
Mıhlama (Muhlama) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağını orta ateşteki sahanda eritin. Mümkünse bakır bi tava kullanın.
Eriyip köpürmeye başladığında mısır ununu ekleyip, orta ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak renk alana dek 5 dakika kavurun.
Renk aldığında ılık suyu dört seferde karıştırıp, kıvam alıp tekrar ısınana dek ekleyin.
Suyunu alınca tuz ve peyniri ekleyip altını kisin. Kenarlarından toplayarak ortaya doğru 1 dakika karıştırın.
Fazla karıştırmamaya özen gösterin ve servis edin. Afiyet olsun.
Püf noktası;
Kuymak yapımında tereyağını yakılmadan eritilmesi ve hafif köpürmesi gerekiyor. Kullanacağınız peynirin tuz oranına göre tuz ilave etmelisiniz. Birde yöresel peynir bulamadığınız zaman çeçil yada taze kaşar deneye bilirsiniz. Tabii geleneksel lezzetle aynı olmayacaktır.
Mıhlama (Muhlama) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı mısır unu
2 su bardağı ılık su
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı kolot peyniri
Mıhlama (Muhlama) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağını orta ateşteki sahanda eritin. Mümkünse bakır bi tava kullanın.
Eriyip köpürmeye başladığında mısır ununu ekleyip, orta ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak renk alana dek 5 dakika kavurun.
Renk aldığında ılık suyu dört seferde karıştırıp, kıvam alıp tekrar ısınana dek ekleyin.
Suyunu alınca tuz ve peyniri ekleyip altını kisin. Kenarlarından toplayarak ortaya doğru 1 dakika karıştırın.
Fazla karıştırmamaya özen gösterin ve servis edin. Afiyet olsun.
Püf noktası;
Kuymak yapımında tereyağını yakılmadan eritilmesi ve hafif köpürmesi gerekiyor. Kullanacağınız peynirin tuz oranına göre tuz ilave etmelisiniz. Birde yöresel peynir bulamadığınız zaman çeçil yada taze kaşar deneye bilirsiniz. Tabii geleneksel lezzetle aynı olmayacaktır.
Mıhlama (Muhlama) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı