Milföy Tatlısı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Milföy Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
1 paket milföy hamuru
Muhallebisi için:
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2.5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 paket şekerli vanilin
Üzeri için;
1 paket dr. oetker çikolata sosu

Milföy Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Muballebiyi yapmak için margarin ve şekerli vanilin hariç öbür kalan muhallebi gerecin hepsini tencereye alıp orta ateşte çırpalım.
Kıvam alıp göz göz olunca margarini ekleyip eriyene kadar karıştıralım ve vanilini de ekleyip karıştırdıktan sonra ılımaya bırakalım.
Milföyleri dört modüle bölelim.
Bir tane hamuru alın evvel ortadan kesin sonra yandan keserek dört modül elde edin ve hamurlar bitene kadar bu sürece devam edin.
Yağlı kağıt serili fırında 180 derecede altın sarısı oluncaya kadar pişirin.
Pişen hamurları ortadan keserek soğumaya bırakın.
Bu sırada çikolatalı sosu paketin üzerindeki tarife nazaran hazırlayabilirsiniz.
Krema torbasına muhallebiyi koyup milföyün alt tabanına sıkın ve üst kalan kısmınına üzerine koyup hamurlar bitene kadar devam edin.
Çikolata sosunu da üzerine gezdirip soğuk biçimde servis edin.
Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun .
Milföy Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt