Milföyden Simit Börek Tanımı İçin Gereçler
4 adet milföy
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı pekmez
Küçük 1 kase susam
Küçük 1 kase beyaz peynir ya da kaşar
Milföyden Simit Börek Tanımı Yapılışı
Milföy hamurlarını ortadan ikiye kesiyoruz.
Bir karenin dört kenarına istenilen peyniri koyuyoruz.
Başka milföy yaprağını üzerine kapatıp çok hafif bastırıyoruz.
Evvel ortadan ikiye sonra enlemesine kesip dört adet küçük börek elde ediyoruz.
Bir kaseye susamı öteki kaseye de bir çay bardağı su ile karıştırdığımız pekmezi koyuyoruz.
Börekleri evvel pekmezli suya sonra susama batırıp evvelden ısıttığımız 180 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.
4 adet milföy
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı pekmez
Küçük 1 kase susam
Küçük 1 kase beyaz peynir ya da kaşar
Milföyden Simit Börek Tanımı Yapılışı
Milföy hamurlarını ortadan ikiye kesiyoruz.
Bir karenin dört kenarına istenilen peyniri koyuyoruz.
Başka milföy yaprağını üzerine kapatıp çok hafif bastırıyoruz.
Evvel ortadan ikiye sonra enlemesine kesip dört adet küçük börek elde ediyoruz.
Bir kaseye susamı öteki kaseye de bir çay bardağı su ile karıştırdığımız pekmezi koyuyoruz.
Börekleri evvel pekmezli suya sonra susama batırıp evvelden ısıttığımız 180 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.