Küçük Bazlama Tanımı İçin Gereçler
5 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Küçük Bazlama Tanımı Yapılışı
Büyükçe bir yoğurma kabına unu alalım.
Ortasını çukurlaştırıp maya, tuz, şeker, yağ ve ılık suyu koyup yavaş yavaş yoğuralım.
Hamur güzelce birbirine geçince streç ile üstünü kapatalım ve üzerini saralım.
Yaklaşık 1-1, 5 saat bu halde bekletelim.
Mayalanınca hamuru unlanmış tezgaha alıp 8 eşit kesime bölelim ve bu modülleri beze haline getirip üzerini streç ile tekrar kapatalım.
5 dakika kadar da bu halde bekleyen bezeleri unlanmış tezgahta yarım cm kalınlığında açalım.
Çok ince açarsanız kuru olur biraz kalın bir hamur olmalı.
Açtığınız ekmekleri pak bir bez içinde kapalı tutalım ve tek tek pişirelim.
Siz öbür bezeleri açarken birinci açtıklarınız biraz çekip kalınlaşır o yüzden pişirmeden toplanan hamurları elinizle biraz genişletin tekrar. Pişirdiklerimizi de tekrar bezin içinde tutalım.
Büyük gözün kısık ateşinde tavayı ısıtalım. Yağsız tavada ekmeği çevire çevire yavaşça pişirelim.
Çok açık ateşte pişirirseniz evvel dışı pişer içi hamur kalır.
Kısık ateşte çevire çevire pişirirseniz yavaşça kabaracaktır bu güzelce piştiğini gösterir. Soğuyunca sönecektir.
5 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Küçük Bazlama Tanımı Yapılışı
Büyükçe bir yoğurma kabına unu alalım.
Ortasını çukurlaştırıp maya, tuz, şeker, yağ ve ılık suyu koyup yavaş yavaş yoğuralım.
Hamur güzelce birbirine geçince streç ile üstünü kapatalım ve üzerini saralım.
Yaklaşık 1-1, 5 saat bu halde bekletelim.
Mayalanınca hamuru unlanmış tezgaha alıp 8 eşit kesime bölelim ve bu modülleri beze haline getirip üzerini streç ile tekrar kapatalım.
5 dakika kadar da bu halde bekleyen bezeleri unlanmış tezgahta yarım cm kalınlığında açalım.
Çok ince açarsanız kuru olur biraz kalın bir hamur olmalı.
Açtığınız ekmekleri pak bir bez içinde kapalı tutalım ve tek tek pişirelim.
Siz öbür bezeleri açarken birinci açtıklarınız biraz çekip kalınlaşır o yüzden pişirmeden toplanan hamurları elinizle biraz genişletin tekrar. Pişirdiklerimizi de tekrar bezin içinde tutalım.
Büyük gözün kısık ateşinde tavayı ısıtalım. Yağsız tavada ekmeği çevire çevire yavaşça pişirelim.
Çok açık ateşte pişirirseniz evvel dışı pişer içi hamur kalır.
Kısık ateşte çevire çevire pişirirseniz yavaşça kabaracaktır bu güzelce piştiğini gösterir. Soğuyunca sönecektir.