Son konular

Mini Bazlama

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Küçük Bazlama Tanımı İçin Gereçler
5 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz

Küçük Bazlama Tanımı Yapılışı

Büyükçe bir yoğurma kabına unu alalım.
Ortasını çukurlaştırıp maya, tuz, şeker, yağ ve ılık suyu koyup yavaş yavaş yoğuralım.
Hamur güzelce birbirine geçince streç ile üstünü kapatalım ve üzerini saralım.
Yaklaşık 1-1, 5 saat bu halde bekletelim.
Mayalanınca hamuru unlanmış tezgaha alıp 8 eşit kesime bölelim ve bu modülleri beze haline getirip üzerini streç ile tekrar kapatalım.
5 dakika kadar da bu halde bekleyen bezeleri unlanmış tezgahta yarım cm kalınlığında açalım.
Çok ince açarsanız kuru olur biraz kalın bir hamur olmalı.
Açtığınız ekmekleri pak bir bez içinde kapalı tutalım ve tek tek pişirelim.
Siz öbür bezeleri açarken birinci açtıklarınız biraz çekip kalınlaşır o yüzden pişirmeden toplanan hamurları elinizle biraz genişletin tekrar. Pişirdiklerimizi de tekrar bezin içinde tutalım.
Büyük gözün kısık ateşinde tavayı ısıtalım. Yağsız tavada ekmeği çevire çevire yavaşça pişirelim.
Çok açık ateşte pişirirseniz evvel dışı pişer içi hamur kalır.
Kısık ateşte çevire çevire pişirirseniz yavaşça kabaracaktır bu güzelce piştiğini gösterir. Soğuyunca sönecektir.
 

Similar threads

  • Soru
Sütlü Balon Bazlama Tarifi İçin Malzemeler 7 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı kuru maya 1 su bardağı ılık su 1.5 su bardağı ılık süt Sütlü Balon Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Sütü ve suyu bir küçük sos tenceresine alalım ve ısıtalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Yumuşacık Bazlama Tanımı İçin Gereçler 5 su bardağı un 2 su bardağı ılık su 1 paket instant kuru maya 2 tatlı kaşığı şeker 2 tatlı kaşığı tuz (dolu olmasın) 3 yemek kaşığı zeytinyağı yada sıvı yağ Yumuşacık Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Bütün gereçleri kulak göğsü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Patatesli Bazlama Tanımı İçin Gereçler Hamuru için: 2 su bardağı ılık su 1,5 tatlı kaşığı dolusu tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 yemek kaşığı kuru maya Aldığı kadar un İç harcı için: 3-4 adet haşlanmış patates 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi Tuz, pul biber Üzeri için : Tereyağ Patatesli Bazlama...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Balon Bazlama Tanımı İçin Malzemeler 800 gr un Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı kuru maya yahut 1 adet yaş maya 1 tatlı kaşığı tuz 400 ml su Balon Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Bütün gereçler yoğurulur hamur mayası için yarım saat dinlendirilir. Mandalina...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Pişi Ve Bazlama Tarifi İçin Malzemeler 4 su bardağı un 2 su bardağı su( ılık olsun) 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı toz şeker 1 paket instant maya Pişileri kızartmak için sıvı yağ Pişi Ve Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Sabah kahvaltısı deyince aklına pişi gelmeyen var...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt