Mini Konut Hamburgeri Tanımı İçin Malzemeler
Hamburger ekmeği için;
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Alabildiğince un (Hafif ele yapışacak kıvamda )
Hamburger ekmeği üzeri için;
1 çay kaşığı sıvı yağ
Çok az su
Susam (İsteğe bağlı)
Hamburger köftesi için;
400 gram dana kıyma
1 adet orta uzunluk soğan
2 yemek kaşığı galeta unu
2 yemek kaşığı su
Karabiber
1 tatlı kaşığı tuz (isteğe bağlı)
İçine;
Marul
Domates
Ketçap / mayonez (İsteğe bağlı)
Mini Mesken Hamburgeri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce su, maya ve şekeri uygun bir kapta karıştıralım. 5 dk mayalandıralım.
Hamuru için; olan bütün gereçleri karıştıralım. Unu denetimli ekleyelim. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Mayalanması için üzerini evvel streç sinema, pak bir örtü ile örtelim. 1 saat mayalandıralım.
Mayalanan hamurdan su bardağı ağzı kadar büyüklükte alalım ve yuvarlayıp tepsimize dizelim. Yaklaşık 10 adet çıkıyor.
Hamurlarımızın üzerine su ve yağ sürelim. Üzerine susam serpelim.
180 derecelik evvelce ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
Köftesi için; soğanı blenderdan geçirelim. Bütün köfte gereçlerini karıştırıp yoğuralım.
Köftelerin büyüklüğünü hamburger ekmeklerimizden bir tık büyük yapalım. Yarım saat dolapta dinlendirip az yağlı tavada iki tarafınıda köftelerimizin pişirelim.
Domates ve marulumuzu güzelce sirkeli suda yıkayalım. Domateslerimizi yuvarlak halde keselim.
Hamburger ekmeklerimizi ikiye bölelim, içine köftemizi, marulumuzu, domatesimizi koyup ketçap, mayonez sıkalım. Afiyetler olsun
Mini Mesken Hamburgeri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamburger ekmeği için;
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Alabildiğince un (Hafif ele yapışacak kıvamda )
Hamburger ekmeği üzeri için;
1 çay kaşığı sıvı yağ
Çok az su
Susam (İsteğe bağlı)
Hamburger köftesi için;
400 gram dana kıyma
1 adet orta uzunluk soğan
2 yemek kaşığı galeta unu
2 yemek kaşığı su
Karabiber
1 tatlı kaşığı tuz (isteğe bağlı)
İçine;
Marul
Domates
Ketçap / mayonez (İsteğe bağlı)
Mini Mesken Hamburgeri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce su, maya ve şekeri uygun bir kapta karıştıralım. 5 dk mayalandıralım.
Hamuru için; olan bütün gereçleri karıştıralım. Unu denetimli ekleyelim. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Mayalanması için üzerini evvel streç sinema, pak bir örtü ile örtelim. 1 saat mayalandıralım.
Mayalanan hamurdan su bardağı ağzı kadar büyüklükte alalım ve yuvarlayıp tepsimize dizelim. Yaklaşık 10 adet çıkıyor.
Hamurlarımızın üzerine su ve yağ sürelim. Üzerine susam serpelim.
180 derecelik evvelce ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
Köftesi için; soğanı blenderdan geçirelim. Bütün köfte gereçlerini karıştırıp yoğuralım.
Köftelerin büyüklüğünü hamburger ekmeklerimizden bir tık büyük yapalım. Yarım saat dolapta dinlendirip az yağlı tavada iki tarafınıda köftelerimizin pişirelim.
Domates ve marulumuzu güzelce sirkeli suda yıkayalım. Domateslerimizi yuvarlak halde keselim.
Hamburger ekmeklerimizi ikiye bölelim, içine köftemizi, marulumuzu, domatesimizi koyup ketçap, mayonez sıkalım. Afiyetler olsun
Mini Mesken Hamburgeri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı