Son konular

Mini Lokmalık Pizzalar

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Mini Lokmalık Pizzalar Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım paket yaş maya
1 silme tatlı kaşığı toz şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (Yaklaşık 3,5-4 su bardağı)
Sosu için;
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay kaşığı kekik
Üzeri için;
Sucuk
Sosis
Domates
Biber
Rendelenmiş kaşar peyniri

Mini Lokmalık Pizzalar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için; yoğurma kabına ılık sütü, toz şekeri ve mayayı alıp, maya eriyene kadar karıştırıyoruz.
Daha sonra sıvı yağı, tuzu ek edip, unu denetimli bir halde eklemeye başlıyoruz. Ele yapışmayan fakat çok yumuşak kıvamda bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açıyoruz. Yuvarlak bir kalıpla ya da geniş ağızlı bir çay bardağıyla daireler çıkarıyoruz.
Hamurları fırın tepsisine alıp üzerlerine domates salçası ve kekik karışımını sürüyoruz.
Üzerinin gereçleri için sucuğu, sosisi domates ve biberi(evde ne varsa onunla da yapabilirsiniz. )küp küp doğrayıp hamurların üzerine paylaştırıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Pişmeye yakın fırından çıkarıp üzerlerine biraz kaşar peyniri rendesi koyarak tekrar fırına veriyoruz. Peynirler eriyince fırından alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Mini Lokmalık Pizzalar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt