SoruCevap
Yeni Üye
Mini Pide Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için ;
1 adet yaş maya
1 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ̆
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğine un
İç harcı için ;
1 adet rendelenmiş orta uzunluk çiğ patates
2 adet domates
1 adet soğan
7-8 adet mantar (isteğe bağlı)
3 adet yeşil biber
1 adet kapya biber ( isteğe bağlı )
Rendelenmiş kaşar peynir
Lor peynir ( yoksa beyaz peynir )
Tuz
İsteğe bağlı baharat
Üzeri ı̇çin ;
Eritilmiş tereyağ
Mini Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hafif ele yapışan bir hamur yoğuralım, yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakalım.
O sıra da iç harcımızı hazırlayalım.
Patates ve mantar hariç sebzelerimizi robotta çekelim.
Çiğ patatesimizi rendeleyelim, mantarlarımızı doğrayalım, peynirleri ve istediğimiz baharatları da ekleyip karıştıralım.
Mayalanan hamurumuzu küçük bezelere ayırıp her bir bezeyi uzunlamasına merdane yardımı ile açalım.
İç harcımızı ekleyip kenarlarından hafif kapatalım .
Bu işlemi yağlı kağıt serili tepsi de de yapabiliriz .
Daha sonra pidelerimizin üzerine fırça yardımı ile su sürüp önceden ısıttığımız 250 derece fırında pişiriyoruz.
Fırından çıkan pidelerimizin üzerine eritilmiş tereyağ sürelim.
Püf noktası !!Bezerimizi yumurta büyüklüğünde küçük yapmamız çok önemli eğer bezelerimiz büyük olursa hamurumuz çok kabarır pide değil de ekmek yemiş olursunuz
Mini Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için ;
1 adet yaş maya
1 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ̆
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğine un
İç harcı için ;
1 adet rendelenmiş orta uzunluk çiğ patates
2 adet domates
1 adet soğan
7-8 adet mantar (isteğe bağlı)
3 adet yeşil biber
1 adet kapya biber ( isteğe bağlı )
Rendelenmiş kaşar peynir
Lor peynir ( yoksa beyaz peynir )
Tuz
İsteğe bağlı baharat
Üzeri ı̇çin ;
Eritilmiş tereyağ
Mini Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hafif ele yapışan bir hamur yoğuralım, yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakalım.
O sıra da iç harcımızı hazırlayalım.
Patates ve mantar hariç sebzelerimizi robotta çekelim.
Çiğ patatesimizi rendeleyelim, mantarlarımızı doğrayalım, peynirleri ve istediğimiz baharatları da ekleyip karıştıralım.
Mayalanan hamurumuzu küçük bezelere ayırıp her bir bezeyi uzunlamasına merdane yardımı ile açalım.
İç harcımızı ekleyip kenarlarından hafif kapatalım .
Bu işlemi yağlı kağıt serili tepsi de de yapabiliriz .
Daha sonra pidelerimizin üzerine fırça yardımı ile su sürüp önceden ısıttığımız 250 derece fırında pişiriyoruz.
Fırından çıkan pidelerimizin üzerine eritilmiş tereyağ sürelim.
Püf noktası !!Bezerimizi yumurta büyüklüğünde küçük yapmamız çok önemli eğer bezelerimiz büyük olursa hamurumuz çok kabarır pide değil de ekmek yemiş olursunuz
Mini Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı