Son konular

Mini Pide

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Mini Pide Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için ;
1 adet yaş maya
1 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ̆
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğine un
İç harcı için ;
1 adet rendelenmiş orta uzunluk çiğ patates
2 adet domates
1 adet soğan
7-8 adet mantar (isteğe bağlı)
3 adet yeşil biber
1 adet kapya biber ( isteğe bağlı )
Rendelenmiş kaşar peynir
Lor peynir ( yoksa beyaz peynir )
Tuz
İsteğe bağlı baharat
Üzeri ı̇çin ;
Eritilmiş tereyağ

Mini Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hafif ele yapışan bir hamur yoğuralım, yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakalım.
O sıra da iç harcımızı hazırlayalım.
Patates ve mantar hariç sebzelerimizi robotta çekelim.
Çiğ patatesimizi rendeleyelim, mantarlarımızı doğrayalım, peynirleri ve istediğimiz baharatları da ekleyip karıştıralım.
Mayalanan hamurumuzu küçük bezelere ayırıp her bir bezeyi uzunlamasına merdane yardımı ile açalım.
İç harcımızı ekleyip kenarlarından hafif kapatalım .
Bu işlemi yağlı kağıt serili tepsi de de yapabiliriz .
Daha sonra pidelerimizin üzerine fırça yardımı ile su sürüp önceden ısıttığımız 250 derece fırında pişiriyoruz.
Fırından çıkan pidelerimizin üzerine eritilmiş tereyağ sürelim.
Püf noktası !!Bezerimizi yumurta büyüklüğünde küçük yapmamız çok önemli eğer bezelerimiz büyük olursa hamurumuz çok kabarır pide değil de ekmek yemiş olursunuz

Mini Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Lezzetli Pratik Pide Tanımı İçin Gereçler Hamuru İçin 1 adet yaş maya 1 su bardağı ılık süt 2 su bardağı ılık su 1 çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Alabildiğine un İç Harcı İçin 1 adet rendelenmiş orta uzunluk çiğ patates 2 adet domates 1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Pankek Tarifi 16 Dakikada İçin Malzemeler 2 adet yumurta 1 yemek kaşığı şeker (İsteğe bağlı daha çok koyabilirsiniz) 1 su bardağı süt 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Pankek Tarifi 16 Dakikada Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yumurta ve şekeri bir kapta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Gözleme (Sac Böreği) Tanımı İçin Gereçler 4 su bardağı un 2 su bardağı su 1, 5 tatlı kaşığı tuz İç harcı; 2 adet kuru soğan Yarım kilo ıspanak 1 tatlı kaşığı tuz İsteğe bağlı baharatlar Gözleme (Sac Böreği) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır İç harcı için soğanları yağda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Etli Pide Tanımı İçin Materyaller ️1 su bardağı yoğurt ️1 su bardağı ılık su ️Yarım çay bardağı sıvı yağ ️2 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz ️1 adet yaş maya ️6 su bardağı un (unu her zamanki üzere dikkatli ekleyelim bu verdiğim ölçü herkeste farklılık gösterebilir. Ele...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Perde Pilavı Tanımı İçin Gereçler İç gereci 1,5 tavuk göğsü 3 su bardağı pirinç̧ 1 paket dolmalık fıstık 1 paket kuş üzümü 1 kase yer fıstığı 13 adet kestane (Önceden haşlanıp soyulacak isteğe bağlı) 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı yenibahar 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt