Mini Pizza Pastane Usulü (Nefis Puf Puf) Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı su
6-6,5 su bardağı un
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta beyazı
Sosu için;
Domates sosu, yağ, kekik karışımı
Veya 2 yumurta sarısı
Mini Pizza Pastane Usulü (Nefis Puf Puf) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak hamurumuzu yoğuralım. Bunun için yoğurma kabımıza süt,sıvı yağ, su,tuz, şeker ve mayayı alarak karıştıralım.
Daha sonra yumurta beyazını ve unun bir kısmını ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım.
Unun geri kalanını da hamuru yoğurdukça yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayalım.
Hamurumuzun üzerini streç ile kapatalım ve mayalanmaya bırakalım.
Bu sırada üzeri için istediğimiz garnitürleri küçük küçük doğrayalım.
Mayası gelen hamurumuzu tezgaha alalım ve 1-2 kere daha yoğurarak havasını çıkartıp mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım.
Her bezeyi yağlı kağıt üzerine aralıklı dizip yarım saat mayalandıralım. Sonra orta kısmına elimizle ya da çay bardağının arka kısmıyla bastırarak çukurlaştıralım.
Pizzanın üzerine süreceğim sos için daha önceden domates sosuma yağ, tuz ve kekik ekleyerek karıştırdım siz dilerseniz 2 yumurta sarısı sürebilirsiniz (ben iki türlüsünüde yaptım instadaki videodaki gibi).
Hazırladığımız sosumuzu hamurların iç kısımlarına sostan sürüp malzemelerini yerleştirelim.
Önceden ısıttığımız 200°c fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
Ben bir tepsideki pizzalarımın bol peynirli olması için üzerine tekrar rendelenmiş kaşar peyniri yerleştirdim ve fırına verdim diğer tepsidekiler pizzalarımızı ise az peynirli ancak bol malzemeli hazırladım.
Mini Pizza Pastane Usulü (Nefis Puf Puf) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı su
6-6,5 su bardağı un
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta beyazı
Sosu için;
Domates sosu, yağ, kekik karışımı
Veya 2 yumurta sarısı
Mini Pizza Pastane Usulü (Nefis Puf Puf) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak hamurumuzu yoğuralım. Bunun için yoğurma kabımıza süt,sıvı yağ, su,tuz, şeker ve mayayı alarak karıştıralım.
Daha sonra yumurta beyazını ve unun bir kısmını ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım.
Unun geri kalanını da hamuru yoğurdukça yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayalım.
Hamurumuzun üzerini streç ile kapatalım ve mayalanmaya bırakalım.
Bu sırada üzeri için istediğimiz garnitürleri küçük küçük doğrayalım.
Mayası gelen hamurumuzu tezgaha alalım ve 1-2 kere daha yoğurarak havasını çıkartıp mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım.
Her bezeyi yağlı kağıt üzerine aralıklı dizip yarım saat mayalandıralım. Sonra orta kısmına elimizle ya da çay bardağının arka kısmıyla bastırarak çukurlaştıralım.
Pizzanın üzerine süreceğim sos için daha önceden domates sosuma yağ, tuz ve kekik ekleyerek karıştırdım siz dilerseniz 2 yumurta sarısı sürebilirsiniz (ben iki türlüsünüde yaptım instadaki videodaki gibi).
Hazırladığımız sosumuzu hamurların iç kısımlarına sostan sürüp malzemelerini yerleştirelim.
Önceden ısıttığımız 200°c fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
Ben bir tepsideki pizzalarımın bol peynirli olması için üzerine tekrar rendelenmiş kaşar peyniri yerleştirdim ve fırına verdim diğer tepsidekiler pizzalarımızı ise az peynirli ancak bol malzemeli hazırladım.
Mini Pizza Pastane Usulü (Nefis Puf Puf) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı