Küçük Tartolet Tanımı İçin Gereçler
100 gram tereyağ (Oda sıcaklığında)
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 adet yumurta
2 su bardağından 1 parmak eksik un
1 paket vanilya
Kreması İçin
500 ml süt
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
100 ml krema (Yada yarım paket krem şanti)
Küçük Tartolet Tanımı Yapılışı
Hamuru için gereçleri yoğurma kabına alıp karıştıralım. Güzelce toparlayıp ceviz büyüklüğünde modüller koparalım.
Kalıbı hafif yağlayıp bardakla hamurun ortasına basalım. Elimizle kenarlarını düzeltip kabarmaması için ortasına çatalla bastıralım.
180 derece fırında denetimli pişirelim. Fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
Kreması için tencereye krema, vanilya ve tereyağ hariç öbür materyalleri alıp karıştıralım. Ocağa alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alıp vanilya ve tereyağını ekleyip pürüz kalmayacak halde çırpalım.
Büsbütün ılıdıktan sonra içerisine kremayı ek edip blandırla çırpalım. Buz dolabında dinlendirdikten sonra sıkma torbasına alıp tartoletlerin ortasına sıkalım. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyip servis edelim. Afiyet olsun.
100 gram tereyağ (Oda sıcaklığında)
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 adet yumurta
2 su bardağından 1 parmak eksik un
1 paket vanilya
Kreması İçin
500 ml süt
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
100 ml krema (Yada yarım paket krem şanti)
Küçük Tartolet Tanımı Yapılışı
Hamuru için gereçleri yoğurma kabına alıp karıştıralım. Güzelce toparlayıp ceviz büyüklüğünde modüller koparalım.
Kalıbı hafif yağlayıp bardakla hamurun ortasına basalım. Elimizle kenarlarını düzeltip kabarmaması için ortasına çatalla bastıralım.
180 derece fırında denetimli pişirelim. Fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
Kreması için tencereye krema, vanilya ve tereyağ hariç öbür materyalleri alıp karıştıralım. Ocağa alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alıp vanilya ve tereyağını ekleyip pürüz kalmayacak halde çırpalım.
Büsbütün ılıdıktan sonra içerisine kremayı ek edip blandırla çırpalım. Buz dolabında dinlendirdikten sonra sıkma torbasına alıp tartoletlerin ortasına sıkalım. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyip servis edelim. Afiyet olsun.