Mini Taş Fırın Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
1 paket instant maya ya da yarım paket yaş maya ya da 1 çorba kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı+1 kahve fincanı kadar ılık su
6 su bardağı un
Mini Taş Fırın Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unu bir yoğurma kabına alıyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Mayayı, tuzu, toz şekerini, açtığımız havuzun içine koyuyoruz.
Ilık suyu koyup, bu malzemeleri iyice eritiyoruz. Sonra kenarlardan yavaş yavaş unu alarak yoğurmaya başlıyoruz.
Hamuru iyice yoğurarak özdeşleştiriyoruz. Hamuru ne kadar çok yoğurursak o kadar iyi olacaktır.
Yoğurulan hamurun ağzını kapatıyoruz. 40-50 dk kadar mayalanmaya bırakıyoruz. Ortama göre değişkenlik gösterir mayalanma süresi.
Hamurun mayalandığını kabarıp, iki katı kadar olduğunu görünce anlarız.
Mayalanan hamuru, unladığımız tezgaha alıyoruz, iyice toparlıyoruz. Bu işlemi yaparken çok fazla un kullanmamaya dikkat edin.
Hamuru rulo şekline getiriyoruz. 9 eşit parçaya bölüyoruz.
Çok fazla un kullanmadan bezeleri yapalım. Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Tepsideki bezelerin üzerine hafif un serpiştirelim.
Tepsinin üzerini temiz bir bezle örtüp, 40 dk mayalandıralım. Daha sonra fırına koymadan önce temiz bir jiletle ekmeklerimizi hafif keserek şekil veriyoruz.
200 derecelik fırında, ekmeklerin altı üstü kızarana kadar pişirelim. Tabi püf nokta olarak, fırının içine, en alt kısma metal bir kapta su koyarak ekmeklerimizi pişirelim.
Ekmekler nemli ortamda pişmeyi severler. Ekmekler pişerken 1 veya 2 kere, temiz bir fısfıs şişesine doldurduğumuz suyu ekmeklerin üzerine sıkıyoruz.
Ekmekler piştikten sonra, ilk sıcaklığını atar atmaz tepsiden alıyoruz, temiz bir beze sarıyoruz. Ilıdıktan sonra yemeye hazırdır. Afiyet olsun
Mini Taş Fırın Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 paket instant maya ya da yarım paket yaş maya ya da 1 çorba kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı+1 kahve fincanı kadar ılık su
6 su bardağı un
Mini Taş Fırın Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unu bir yoğurma kabına alıyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Mayayı, tuzu, toz şekerini, açtığımız havuzun içine koyuyoruz.
Ilık suyu koyup, bu malzemeleri iyice eritiyoruz. Sonra kenarlardan yavaş yavaş unu alarak yoğurmaya başlıyoruz.
Hamuru iyice yoğurarak özdeşleştiriyoruz. Hamuru ne kadar çok yoğurursak o kadar iyi olacaktır.
Yoğurulan hamurun ağzını kapatıyoruz. 40-50 dk kadar mayalanmaya bırakıyoruz. Ortama göre değişkenlik gösterir mayalanma süresi.
Hamurun mayalandığını kabarıp, iki katı kadar olduğunu görünce anlarız.
Mayalanan hamuru, unladığımız tezgaha alıyoruz, iyice toparlıyoruz. Bu işlemi yaparken çok fazla un kullanmamaya dikkat edin.
Hamuru rulo şekline getiriyoruz. 9 eşit parçaya bölüyoruz.
Çok fazla un kullanmadan bezeleri yapalım. Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Tepsideki bezelerin üzerine hafif un serpiştirelim.
Tepsinin üzerini temiz bir bezle örtüp, 40 dk mayalandıralım. Daha sonra fırına koymadan önce temiz bir jiletle ekmeklerimizi hafif keserek şekil veriyoruz.
200 derecelik fırında, ekmeklerin altı üstü kızarana kadar pişirelim. Tabi püf nokta olarak, fırının içine, en alt kısma metal bir kapta su koyarak ekmeklerimizi pişirelim.
Ekmekler nemli ortamda pişmeyi severler. Ekmekler pişerken 1 veya 2 kere, temiz bir fısfıs şişesine doldurduğumuz suyu ekmeklerin üzerine sıkıyoruz.
Ekmekler piştikten sonra, ilk sıcaklığını atar atmaz tepsiden alıyoruz, temiz bir beze sarıyoruz. Ilıdıktan sonra yemeye hazırdır. Afiyet olsun
Mini Taş Fırın Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı