Son konular

Minik Çıtır Çıtır Ekmekler (Brötchen)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Minik Çıtır Çıtır Ekmekler (Brötchen) Tanımı İçin Malzemeler
3 su bardağı su (Ilık)
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yaş maya
1 kg un

Minik Çıtır Çıtır Ekmekler (Brötchen) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık su, yoğur ve mayayı yoğurma kabına alalım maya eriyene kadar karıştıralım tuz ve şekeri ilave edip tekrar karıştıralım.
Yavaşça ununuda ek edip yoğurmaya başlayalım hamurumuz hafif ele yapışan bir hamur olsun.
Hamurumuzun üzerinden hafif zeytinyağı gezdirelim yaklaşık yarım saat mayalanmaya bırakalım. Hamurumuza form vereceğimiz yere çokça un serpelim hamurumuzu unlu bölgeye dökelim ve kesimlere bölelim.
Böldüğümüz modülleri elimizle bastırarak yuvarlak bir form verelim kenarına hafif bir kesik atalım ve o kesik attığımız bölgeden rulo yapalım (Tam görüntüsünü instagramdaki sayfamdan izleyebilirsiniz)
Hazırlanan hamurlarımızı tepsiye dizelim tekrar bir 30 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
Fırınımızı 220 derecede ısıtalım alt kısmına ısıya sağlam ufak bir kasede su koyalım hamurlarımıza fırına koymadan evvel üzerlerine su püskürtelim ve kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.
Minik Çıtır Çıtır Ekmekler (Brötchen) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt