Minik Sütü Tatlım Tanımı İçin Gereçler
1 litre süt
2 kahve fincanı un
2/5 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Kiraz
Süslemek için
1 paket kakaolu petibör
1 paket sade petibör
Yarım çay bardağı süt
Hindistan cevizi
Vişne reçeli
Kiraz
Minik Sütü Tatlım Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel süt, un ve şekeri tenceremize alalım. Düzgünce kıvamını alıncaya kadar kaynatın.
Sonra ocağı kapatın. Tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Kalıplarınıza hindistan cevizini dökün muhallebiden kaşık yardımıyla kalıbınızın yarısına kadar koyun ve kirazı içine yerleştirin.
Üzerine muhallebiden koyup kapatın. Robottan geçirdiğiniz bisküvileri süt ile ıslatıp karıştırın.
Bisküvi karışımını muhallebinin üzerine yayın. 3 saat buzdolabında bekledikten sonra servise hazır. ……Afiyet olsun……
1 litre süt
2 kahve fincanı un
2/5 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Kiraz
Süslemek için
1 paket kakaolu petibör
1 paket sade petibör
Yarım çay bardağı süt
Hindistan cevizi
Vişne reçeli
Kiraz
Minik Sütü Tatlım Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel süt, un ve şekeri tenceremize alalım. Düzgünce kıvamını alıncaya kadar kaynatın.
Sonra ocağı kapatın. Tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Kalıplarınıza hindistan cevizini dökün muhallebiden kaşık yardımıyla kalıbınızın yarısına kadar koyun ve kirazı içine yerleştirin.
Üzerine muhallebiden koyup kapatın. Robottan geçirdiğiniz bisküvileri süt ile ıslatıp karıştırın.
Bisküvi karışımını muhallebinin üzerine yayın. 3 saat buzdolabında bekledikten sonra servise hazır. ……Afiyet olsun……