Minik Tam Buğday Ekmeği Tanımı İçin Gereçler
5 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
1 instat maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Minik Tam Buğday Ekmeği Tanımı Yapılışı
Öncelikle su ve süt hariç bütün materyaller genişçe bir kaba alınır.
Su ve süt karışımı yavaş yavaş eklenip yoğurulmaya başlanır.
Denetimli olarak su ekleyip ele yapışmayacak hamur elde edelim.
Uygunca yoğurduktan sonra hamuru toparlayıp üzerini streç sinemayla kapatıyoruz.
Üzerine sıkıca örtüp sıcak bir yerde mayalandırmaya bırakıyoruz.
Yarım saatin sonunda tezgaha bez açıp küçük bezelere ayırıyoruz.
Tekrar üzerini kapatıp 5 dk dinlendiriyoruz.
Elimizle bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açıp geniş rulo üzere sarıp uçlarını sivriliştirelim.
Tepsiye dizip üzerini örtüp tekrar dinlendirelim.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp çatlamaya bir kaba su koyalım.
Hamurların ortasına çizik atalım.
Yaklaşık 30 dk da denetimli olarak pişirelim.
İsterseniz sıcak sıcak tüketelim. Lakin ben buzlukta stoklayıp hergün bir adet tüketeceğim. Herkese afiyet olsun.
5 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
1 instat maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Minik Tam Buğday Ekmeği Tanımı Yapılışı
Öncelikle su ve süt hariç bütün materyaller genişçe bir kaba alınır.
Su ve süt karışımı yavaş yavaş eklenip yoğurulmaya başlanır.
Denetimli olarak su ekleyip ele yapışmayacak hamur elde edelim.
Uygunca yoğurduktan sonra hamuru toparlayıp üzerini streç sinemayla kapatıyoruz.
Üzerine sıkıca örtüp sıcak bir yerde mayalandırmaya bırakıyoruz.
Yarım saatin sonunda tezgaha bez açıp küçük bezelere ayırıyoruz.
Tekrar üzerini kapatıp 5 dk dinlendiriyoruz.
Elimizle bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açıp geniş rulo üzere sarıp uçlarını sivriliştirelim.
Tepsiye dizip üzerini örtüp tekrar dinlendirelim.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp çatlamaya bir kaba su koyalım.
Hamurların ortasına çizik atalım.
Yaklaşık 30 dk da denetimli olarak pişirelim.
İsterseniz sıcak sıcak tüketelim. Lakin ben buzlukta stoklayıp hergün bir adet tüketeceğim. Herkese afiyet olsun.