Minik Tam Buğday Ekmeği

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Minik Tam Buğday Ekmeği Tanımı İçin Gereçler
5 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
1 instat maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Minik Tam Buğday Ekmeği Tanımı Yapılışı

Öncelikle su ve süt hariç bütün materyaller genişçe bir kaba alınır.
Su ve süt karışımı yavaş yavaş eklenip yoğurulmaya başlanır.
Denetimli olarak su ekleyip ele yapışmayacak hamur elde edelim.
Uygunca yoğurduktan sonra hamuru toparlayıp üzerini streç sinemayla kapatıyoruz.
Üzerine sıkıca örtüp sıcak bir yerde mayalandırmaya bırakıyoruz.
Yarım saatin sonunda tezgaha bez açıp küçük bezelere ayırıyoruz.
Tekrar üzerini kapatıp 5 dk dinlendiriyoruz.
Elimizle bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açıp geniş rulo üzere sarıp uçlarını sivriliştirelim.
Tepsiye dizip üzerini örtüp tekrar dinlendirelim.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp çatlamaya bir kaba su koyalım.
Hamurların ortasına çizik atalım.
Yaklaşık 30 dk da denetimli olarak pişirelim.
İsterseniz sıcak sıcak tüketelim. Lakin ben buzlukta stoklayıp hergün bir adet tüketeceğim. Herkese afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Tam Buğday Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler 4 su bardağı tam buğday unu 1 yemek kaşığı limon suyu 20 gr yaşmaya 1 su bardağı ılık süt 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı toz şeker Yeteri kadar ılık su 1 tatlı kaşığı tuz Tam Buğday Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Merhabalar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Tam Buğday Unlu Tost Ekmeği Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su Yarım su bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı silme toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket instant maya Aldığı kadar tam buğday unu (Yaklaşık 4 bardak ) Tam Buğday Unlu Tost Ekmeği Tanımı Yapılışı Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Bebek Ekmeği (Tam Buğday Ekmeği) Tanımı İçin Gereçler 2. 5 su bardağı tam buğday unu Çeyrek çay bardağı zeytinyağı Yarım paket toz maya (İnstant maya) 1. 5 su bardağı ılık su 1 çimdik tuz (Kabarması için) Bebek Ekmeği (Tam Buğday Ekmeği) Tanımı Yapılışı Yoğurma kabına unu koyalım, unun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Minik Somun Ekmeği Tanımı İçin Gereçler 4 su bardağı un (250 ml bardak ölçüm) 1,5 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 1 tane kesme şeker 1 tane yaş maya Minik Somun Ekmeği Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Un hariç öbür materyalleri yoğurma kabına alın unu denetimli ekleyerek yoğurun çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Fit Ekmek (Tam Buğday Unu Ekmeği) Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı çörek otu Alabildiği kadar tam buğday unu yada sağlıklı öbür un gurupları olabilir Fit Ekmek (Tam Buğday Unu Ekmeği) Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt