Mis Gibi Ev Makarnası (Erişte) Tarifi İçin Malzemeler
20 kg un
10 lt süt
70 yumurta
2 kg ince irmik
20 kaşık tuz
Mis Gibi Ev Makarnası (Erişte) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İki leğende malzemelerin yarısını kullanarak ayrı ayrı yoğurdum.
10 kg unun ortasına irmiği döktüm.
Üzerine biraz hafif ılık süt döktüm irmik biraz yumuşasın diye.
Bu arada yumurtaları kırıp çırpıyoruz.
Çırpılmış yumurtaları, 10 kaşık tuzu ve sütü ilave ederek hamurumuzu hazırlıyoruz.
İyice yoğurulan hamuru bezelere ayırıp yuvarlıyoruz.
Hamur leğenimize birbirine yapışmayacak şekilde diziyoruz.
Islatıp iyice suyunu sıktığımız sofra bezini bezelerin üzerine koyuyoruz.
Diğer bezeleri de sofra bezinin ara katlarına koyuyoruz.
İkinci hamuru da yoğurduktan sonra ilk hamurun dinlenmiş hamurlarını açmaya başlıyoruz.
Güneş görmeyen teras veya balkona yufkaları seriyoruz.
Kıvama geldiğinde 3-4 yufkayı üst üste koyarak önce dörde bölüyoruz.
Sonra şeritler halinde kesip şekil veriyoruz.
Erişte veya üçgen veya kare vs. Şekiller verebiliriz.
Kestiğimiz makarnaları birkaç gün daha çarşafın üzerinde havalandırıyoruz.
Sonra kalburdan eleyip hafif fırınlıyoruz.
İyice soğuması için bir gün bekletip sonra kaldırıyoruz. Kış boyunca dilediğimiz şekilde pişirip keyifle tüketiyoruz. Afiyet olsun
Mis Gibi Ev Makarnası (Erişte) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
20 kg un
10 lt süt
70 yumurta
2 kg ince irmik
20 kaşık tuz
Mis Gibi Ev Makarnası (Erişte) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İki leğende malzemelerin yarısını kullanarak ayrı ayrı yoğurdum.
10 kg unun ortasına irmiği döktüm.
Üzerine biraz hafif ılık süt döktüm irmik biraz yumuşasın diye.
Bu arada yumurtaları kırıp çırpıyoruz.
Çırpılmış yumurtaları, 10 kaşık tuzu ve sütü ilave ederek hamurumuzu hazırlıyoruz.
İyice yoğurulan hamuru bezelere ayırıp yuvarlıyoruz.
Hamur leğenimize birbirine yapışmayacak şekilde diziyoruz.
Islatıp iyice suyunu sıktığımız sofra bezini bezelerin üzerine koyuyoruz.
Diğer bezeleri de sofra bezinin ara katlarına koyuyoruz.
İkinci hamuru da yoğurduktan sonra ilk hamurun dinlenmiş hamurlarını açmaya başlıyoruz.
Güneş görmeyen teras veya balkona yufkaları seriyoruz.
Kıvama geldiğinde 3-4 yufkayı üst üste koyarak önce dörde bölüyoruz.
Sonra şeritler halinde kesip şekil veriyoruz.
Erişte veya üçgen veya kare vs. Şekiller verebiliriz.
Kestiğimiz makarnaları birkaç gün daha çarşafın üzerinde havalandırıyoruz.
Sonra kalburdan eleyip hafif fırınlıyoruz.
İyice soğuması için bir gün bekletip sonra kaldırıyoruz. Kış boyunca dilediğimiz şekilde pişirip keyifle tüketiyoruz. Afiyet olsun
Mis Gibi Ev Makarnası (Erişte) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı