Mis Üzere Limonlu Labneli Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kekin malzemeleri
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ.
1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker (200ml)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limon rendesi
2 ,5 su bardağı un
Şerbeti için
1 adet limon suyu
Yarım su bardağı su
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
Üzeri için
1 paket 200 gr labne
2 yemek kaşığı mor haşhaş
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Mis Üzere Limonlu Labneli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpalım.
Sonra kekin öbür materyallerini limon kabuğu koyup tahta spatulayla yeterlice karıştıralım.
Isıttığımız 170 derece fırında düzgünce kabarıp pişene kadar 35 dakika kadar pişirelim.
Şerbeti için.Bir limonu sıkıp yarım bardak suya ekleyip toz şekeri de koyup ocakta beş dakika kadar kaynatalım. Soğumaya bırakalım.
Kekimiz pişince hafif ılıkken şerbetini hertarafına gelecek halde ıslatalım.
Üzeri için.Labnemize mor haş haşı ve pudra şekerini koyup düzgünce karıştıralım.
Kekimizin üzerine ve etrafına sürelim.İster akşamdan yapıp sabah tüketelim.
İster yaptıktan çabucak sonra her biçimde hoş biraz daha keki mayhoş sevenler limon suyunu artırabilir. Dileğe bağlı afiyet sıhhat olsun
Mis Üzere Limonlu Labneli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kekin malzemeleri
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ.
1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker (200ml)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limon rendesi
2 ,5 su bardağı un
Şerbeti için
1 adet limon suyu
Yarım su bardağı su
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
Üzeri için
1 paket 200 gr labne
2 yemek kaşığı mor haşhaş
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Mis Üzere Limonlu Labneli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpalım.
Sonra kekin öbür materyallerini limon kabuğu koyup tahta spatulayla yeterlice karıştıralım.
Isıttığımız 170 derece fırında düzgünce kabarıp pişene kadar 35 dakika kadar pişirelim.
Şerbeti için.Bir limonu sıkıp yarım bardak suya ekleyip toz şekeri de koyup ocakta beş dakika kadar kaynatalım. Soğumaya bırakalım.
Kekimiz pişince hafif ılıkken şerbetini hertarafına gelecek halde ıslatalım.
Üzeri için.Labnemize mor haş haşı ve pudra şekerini koyup düzgünce karıştıralım.
Kekimizin üzerine ve etrafına sürelim.İster akşamdan yapıp sabah tüketelim.
İster yaptıktan çabucak sonra her biçimde hoş biraz daha keki mayhoş sevenler limon suyunu artırabilir. Dileğe bağlı afiyet sıhhat olsun
Mis Üzere Limonlu Labneli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı