Mis Üzere Pratik Gözleme Tanımı İçin Materyaller
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
Ispanaklı iç için :
1 bağ ıspanak
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytin yağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
Domatesli sos için:
Ben menemenlik sosla yaptım
Mis Üzere Pratik Gözleme Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Un ve tuzumuzu kabımıza alalım.
Suyumuzu denetimli yavaş yavaş döküp ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
Yoğurduğumuz hamurumuzdan bezeler alalım.
İç harcı için evvel soğanı tuz ve yağda kavurup ,baharatlarımızı ,salçamızı ekliyoruz.
Doğradığımız temizlediğimiz ıspanağımızı da katıp suyu çıkana kadar kavuralım.
Bezelerimizi tavamız büyüklüğünde açalım.
Harcımızdan koyup ay üzere karalayıp kenalarına basıp tavamızda art önlü pişirelim.
Tüm bezelerimize tıpkı süreci uygulayabiliriz. İçine yumurta da yapılabilir. Afiyetler olsun
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
Ispanaklı iç için :
1 bağ ıspanak
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytin yağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
Domatesli sos için:
Ben menemenlik sosla yaptım
Mis Üzere Pratik Gözleme Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Un ve tuzumuzu kabımıza alalım.
Suyumuzu denetimli yavaş yavaş döküp ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
Yoğurduğumuz hamurumuzdan bezeler alalım.
İç harcı için evvel soğanı tuz ve yağda kavurup ,baharatlarımızı ,salçamızı ekliyoruz.
Doğradığımız temizlediğimiz ıspanağımızı da katıp suyu çıkana kadar kavuralım.
Bezelerimizi tavamız büyüklüğünde açalım.
Harcımızdan koyup ay üzere karalayıp kenalarına basıp tavamızda art önlü pişirelim.
Tüm bezelerimize tıpkı süreci uygulayabiliriz. İçine yumurta da yapılabilir. Afiyetler olsun