Mis Üzere Şehriye Çorbası (Resimli Anlatım) Tanımı İçin Malzemeler
2 kaşık tereyağ
1.5 çay bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı nane
3 su bardağı tavuksuyu
3 su bardağı su
Tuz
Mis Üzere Şehriye Çorbası (Resimli Anlatım) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağını çorba tenceremize koyalım ve eriyinceye kadar ocakta pişirelim.
Ardından salçayı ve baharatları ekleyip kavuralım.
Kavurduktan sonra şehriyeleri ek edelim.
1 dakika daha kavurup tavuk suyunu ve suyu ekleyelim.
Son olarak tuzunu koyalım karıştıralım ve şehriyeler yumuşak oluncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun
Mis Üzere Şehriye Çorbası (Resimli Anlatım) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 kaşık tereyağ
1.5 çay bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı nane
3 su bardağı tavuksuyu
3 su bardağı su
Tuz
Mis Üzere Şehriye Çorbası (Resimli Anlatım) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağını çorba tenceremize koyalım ve eriyinceye kadar ocakta pişirelim.
Ardından salçayı ve baharatları ekleyip kavuralım.
Kavurduktan sonra şehriyeleri ek edelim.
1 dakika daha kavurup tavuk suyunu ve suyu ekleyelim.
Son olarak tuzunu koyalım karıştıralım ve şehriyeler yumuşak oluncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun
Mis Üzere Şehriye Çorbası (Resimli Anlatım) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı