Mis Gibi Şehriyeli Tavuk Çorbası

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Mis Üzere Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Gereçler
2 tane tavuk kalça ( tercihen göğüs de olabilir)
1 çay bardağı tel şehriye
1 adet orta uzunluk ufak doğranmış soğan
1 adet orta uzunluk rendelenmiş havuç
1 adet orta uzunluk ufak doğranmış kapya biberi
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
5 su bardağı tavuk suyu

Mis Üzere Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Yapılışı

Tenceremize tereyağı ve sıvı yağımızı koyuyoruz.
Üzerine havucumuzu koyup havuçlarımız biraz yumuşayana kadar kavuruyoruz.
Soğanımızı, biberimizi ve sarımsağımızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz unumuzu ekleyip karıştırıyoruz.
Unumuz kavrulunca üzerine tavuk suyumuzu ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Çorbamız topaklanmasın diye kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Kaynayan çorbamıza didiklediğimiz tavuk, tuz ve karabiber ( dileğe nazaran öbür baharatlar da ekleyebilirsiniz ) ekliyoruz.
Yeterlice kaynayan çorbamız servise hazır limon ve maydanoz ile de servis edebilirsiniz.
 
Üst Alt