Son konular

Mis Gibi Tereyağ Yapımı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Mis Gibi Tereyağ Yapımı Tarifi İcin Malzemeler

*Yaklaşık 100 kg sutten mayalanmış yoğurt kaymağı
*1 lt kadar soğuk su

Mis Gibi Tereyağ Yapımı Tarifi Yapılışı Ben haftalık aldığım sutu mayalayıp kaymağını buzlukta tupperware buzluk kabında biriktiriyorum ve kabım yaklaşık olarak 100 kg sutten mayaladığım yoğurt kaymağından oluyor

1
*Kaymağımızı geniş bir kaba katip 1 saat kadar yoğuruyoruz Kaymak suyunu bırakıp topaklanmaya başlıyor
*Azar azar soğuk su ilave ederek yoğurmaya devam edin ve suyundan arındırın
*Yaklaşık 1 kg yağ elde ediyorum ben ve buzlukta muhafaza edin Kullanacağınız kadarını dolabın alt kısmına alın Afiyet olsun
 

Similar threads

  • Soru
Tereyağ Yapımı Tarifi İçin Malzemeler Süt yada yoğurt kaymağı Soğuk su Mikser Tereyağ Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Evde mayaladığım yoğurdun kaymağını ve sütün kaymağını buzlukta biriktiriyorum. Göz kararı 4 ya da 5 hafta sonra buzluktan bir gece önce çözülmesi için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Ev Yapımı Tereyağ Tarifi İçin Malzemeler Evde biriktirdiğim 20 kg sütün kaymağı 500 ml sıcak su 2 litre soğuk su Ev Yapımı Tereyağ Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Biriktirelen kaymakları blendırın içine bırakıp bir kere çalıştırıp kapatın. Yarım çay bardağı sıcak su bırakıp tekrar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Evde Tereyağı Yapımı Tarifi İçin Malzemeler 1 kase kaynattığımız sütlerden aldığımız sütün yüzü ve kaymağı 1 litre buzlu su Evde Tereyağı Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Ben yoğurdumu kendim yapıyorum kaymaklı yoğurt sevmediğim için sütlerin yüzlerini toplayıp buzlukta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Süt kaymağından tereyağ nasıl olur? Süt kaymağı, yoğurttan ayrılan yağlı kısmıdır. Tereyağ yapmak için doğru süt kaymağını seçmek önemlidir. Kaymağı buzdolabında soğuttuktan sonra mikserle çırpmak gerekir. Tereyağ yapımında kaymağın dönüşüm süreci oldukça önemlidir. Mikserle çırptığınız kaymağın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
Üst Alt