Mis Kokan Kurabiyelerim Tanımı İçin Materyaller
250 gram tereyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta akı
1 su bardağı nişasta
1 tane vanilya
4 su bardağı un
1 tane kabartma tozu
Yarım çay bardağı damla çikolata
2 kaşık kakao
Mis Kokan Kurabiyelerim Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar. Elimde çok hoş bi tanım var arkadaşlar mis üzere kokan kurabiyelerim.
Tereyağı pudra şekeri sıvı yağı yumurta akını vanilyayı ve nişastayı bir kaba alalım karıştıralım.
Sonra unumuzu ve kabartma tozumuzu ekleyelim yoğuralım yeterlice kendini toparladıktan sonra içinden bir avuç dolusu hamuru alıp içine kakao ekmeyi onu da farklı yoğuralım.
Beyaz hamurumuzu bir ceviz büyüklüğünde modüllere ayırıp üstüne kakaolu hamurdan küçük kesimler koparıp üstüne yapıştıralım.
Damla çikolatalı kakao parçacıklı kurabiyelerimizi tepsiye teremyağ sürüp düzelim.
180 derece sıcaklıkta fırına sürelim ve 20- 25 dk sonra fırından alalım. Afiyet olsun.
250 gram tereyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta akı
1 su bardağı nişasta
1 tane vanilya
4 su bardağı un
1 tane kabartma tozu
Yarım çay bardağı damla çikolata
2 kaşık kakao
Mis Kokan Kurabiyelerim Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar. Elimde çok hoş bi tanım var arkadaşlar mis üzere kokan kurabiyelerim.
Tereyağı pudra şekeri sıvı yağı yumurta akını vanilyayı ve nişastayı bir kaba alalım karıştıralım.
Sonra unumuzu ve kabartma tozumuzu ekleyelim yoğuralım yeterlice kendini toparladıktan sonra içinden bir avuç dolusu hamuru alıp içine kakao ekmeyi onu da farklı yoğuralım.
Beyaz hamurumuzu bir ceviz büyüklüğünde modüllere ayırıp üstüne kakaolu hamurdan küçük kesimler koparıp üstüne yapıştıralım.
Damla çikolatalı kakao parçacıklı kurabiyelerimizi tepsiye teremyağ sürüp düzelim.
180 derece sıcaklıkta fırına sürelim ve 20- 25 dk sonra fırından alalım. Afiyet olsun.