Mis Kokulu Portakallı Kek Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 adet orta boy portakalın suyu
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2.5 su bardağı un
Sosu İçin;
1 portakal kabuğu rendesi
1 adet portakalın suyu
3 yemek kaşığı şeker
Mis Kokulu Portakallı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şeker, yumurta ve portakal rendesini mikserle çırpın.
Sonra süt, sıvı yağ ve portakal suyunu ekleyip, tekrar mikserle çırpın.
Elekten geçirdiğiniz un, kabartma tozu ve vanilin ekleyip tekrar mikserle çırpın.
Kek kalıbınızı yağlayıp hamuru dökün ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
Kek pişerken sosunu hazırlamak için portakal rendesi, portakal suyu ve şekeri cezvede pişirin.
Pişen kekiniz soğuduktan sonra sosu üzerine döküp biraz çekmesini bekleyin. Sonra afiyetle kokusunu alarak yeyin.
Mis Kokulu Portakallı Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 adet orta boy portakalın suyu
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2.5 su bardağı un
Sosu İçin;
1 portakal kabuğu rendesi
1 adet portakalın suyu
3 yemek kaşığı şeker
Mis Kokulu Portakallı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şeker, yumurta ve portakal rendesini mikserle çırpın.
Sonra süt, sıvı yağ ve portakal suyunu ekleyip, tekrar mikserle çırpın.
Elekten geçirdiğiniz un, kabartma tozu ve vanilin ekleyip tekrar mikserle çırpın.
Kek kalıbınızı yağlayıp hamuru dökün ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
Kek pişerken sosunu hazırlamak için portakal rendesi, portakal suyu ve şekeri cezvede pişirin.
Pişen kekiniz soğuduktan sonra sosu üzerine döküp biraz çekmesini bekleyin. Sonra afiyetle kokusunu alarak yeyin.
Mis Kokulu Portakallı Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı