Mısır Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
5 su bardağı mısır unu
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 kabartma tozu
1 fincan süt
1 fincan sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
3,5bardak sıcak su
Mısır Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm kuru malzemeleri karıştıralım, ortasını açıp süt ve sıvı yağı dökelim, kaşıkla yavaşça karıştıralım.
Yavaş yavaş sıcak suyu dökelim, bir yandan da karıştırmaya devam edelim. İyice karıştıralım kıvamı kek hamurundan katı kurabiye hamurundan cıvık olmalı.
Yağlanmış borcama döküp, üstünü hafif su yardımıyla düzeltelim. Bıçakla kesik izi yapalım pişince kesmesi kolay olsun.
180-200 derece de fırına verelim 35-40 dakika pişirip, biraz soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
Mısır Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5 su bardağı mısır unu
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 kabartma tozu
1 fincan süt
1 fincan sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
3,5bardak sıcak su
Mısır Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm kuru malzemeleri karıştıralım, ortasını açıp süt ve sıvı yağı dökelim, kaşıkla yavaşça karıştıralım.
Yavaş yavaş sıcak suyu dökelim, bir yandan da karıştırmaya devam edelim. İyice karıştıralım kıvamı kek hamurundan katı kurabiye hamurundan cıvık olmalı.
Yağlanmış borcama döküp, üstünü hafif su yardımıyla düzeltelim. Bıçakla kesik izi yapalım pişince kesmesi kolay olsun.
180-200 derece de fırına verelim 35-40 dakika pişirip, biraz soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
Mısır Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı