Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
Yarım paket margarin (Oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
400 gram mısır nişastası (4 su bardağı ediyor)
Aldığı kadar un (2 su bardağı kullandım)
Üzeri İçin
80 gramlık 2 adet sütlü 1 adet bitter çikolata
Kahvaltılık mısır gevreği
1,5 paket sıvı krema
Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı Yapılışı
Margarin, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini güzelce harmanlayalım. Akabinde 4 su bardağı mısır nişastası ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
Yavaş yavaş un ilavesiyle kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım. Hafif yağlanmış tepsiye dizelim.
Önceden uygunca 170 derece ısıtılmış fırında altı hafif pembeleşene kadar pişirelim (Kurabiyeyi yeterlice ısıtılmış fırına atarsanız pişerken yayılmasını önlemiş olursunuz)
Üzeri fazla pembeleşmiyor, kızartmamaya dikkat edelim. Davul fırında 25 dakikada pişirdim.
Fırından çıkardığımız kurabiyeler ılınırken küçük bir tencereye kremayı boşaltalım hafif kaynayınca ocaktan alıp çikolataları parçalayıp içine atalım.
Benmari usulü erisin kurabiyeleri erittiğimiz çikolaya bulayıp elimizle ufaladığımız gevreklere bulayalım ve kurabiyemiz hazır deneyeceklere afiyet olsun .
Yarım paket margarin (Oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
400 gram mısır nişastası (4 su bardağı ediyor)
Aldığı kadar un (2 su bardağı kullandım)
Üzeri İçin
80 gramlık 2 adet sütlü 1 adet bitter çikolata
Kahvaltılık mısır gevreği
1,5 paket sıvı krema
Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı Yapılışı
Margarin, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini güzelce harmanlayalım. Akabinde 4 su bardağı mısır nişastası ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
Yavaş yavaş un ilavesiyle kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım. Hafif yağlanmış tepsiye dizelim.
Önceden uygunca 170 derece ısıtılmış fırında altı hafif pembeleşene kadar pişirelim (Kurabiyeyi yeterlice ısıtılmış fırına atarsanız pişerken yayılmasını önlemiş olursunuz)
Üzeri fazla pembeleşmiyor, kızartmamaya dikkat edelim. Davul fırında 25 dakikada pişirdim.
Fırından çıkardığımız kurabiyeler ılınırken küçük bir tencereye kremayı boşaltalım hafif kaynayınca ocaktan alıp çikolataları parçalayıp içine atalım.
Benmari usulü erisin kurabiyeleri erittiğimiz çikolaya bulayıp elimizle ufaladığımız gevreklere bulayalım ve kurabiyemiz hazır deneyeceklere afiyet olsun .