Son konular

Mısır Gevrekli Kurabiye

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için;
125 gr, margarin yada tereyağı
1 tane yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1, 5-2 su bardağı un
Üzeri için;
100 gram çikolata
1 yemek kaşığı nutella vb. çikolata
1 su bardağı mısır gevreği

Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı Yapılışı

Kurabiye hamuru için gerekli olan un hariçindeki gereçlerin tamamı yoğurma kabı içerisine alınır.
Üzerine azar azar un ek edilerek güzelce yoğrulur.
Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
Yoğrulan kurabiye hamurundan cevizden büyük parçalar kopartılıp şekillendirilir.
Şekillendirilen kurabiyeler yağlı yahut yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
Pişirilen kurabiyeler fırından alınarak tepsi içerisinde soğumaya bırakılır.
Kurabiyeler soğurken küçük bir tencere yahut çaydanlık içerisine biraz su doldurulup ocağın üzerinde kaynatılır.
Su kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve çaydanlığın üzerine bir kase yerleştirilir.
100 gram çikolata ve 1 yemek kaşığı çikolata kaseye koyulur ve karıştırarak çikolataların erimesi sağlanır.
Mısır gevreği elle çok ufalamadan parçalanır ve bir kase içerisine doldurulur.
Soğuyan kurabiyeler önce eritilmiş çikolataya, akabinde mısır gevreğine bulanır ve mısır gevrekli kurabiye hazır edilir afiyet olsun
 

Similar threads

  • Soru
Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı İçin Materyaller Yarım paket margarin (Oda sıcaklığında) Yarım su bardağı sıvı yağ 3 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu 400 gram mısır nişastası (4 su bardağı ediyor) Aldığı kadar un (2 su bardağı kullandım) Üzeri İçin 80 gramlık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Fındık Köşeleri Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 200 gram tereyağı Yarım su bardağı toz şeker 2 adet yumurta Yarım paket kabartma tozu 3 buçuk su bardağı un Bir tutam tuz Ortasına sürmek için; 4-5 yemek kaşığı kayısı marmelatı Üst kısmı için; 200 gram tereyağ Yarım su bardağı toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Mısır Nişastalı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller 2 adet yumurta 250 gram oda sıcaklığında tereyağı 5 su bardağı mısır nişastası 1 adet vanilya 1 su bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 4 yemek kaşığı un Mısır Nişastalı Kurabiye Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Kütük Pasta Tanımı İçin Gereçler Pandispanya için: 3 adet yumurta 1 çay bardağı şeker 1 su bardağı un 2 yemek kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Pastacı kreması için: 2 su bardağı süt 5 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı nişasta 1 tatlı kaşığı un 1 adet yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Kurabiye Tanımı İçin Materyaller ️250 gram tereyağı ️1 adet yumurta sarısı ️1 su bardağı pudra şekeri ️1 su bardağından iki parmak eksik mısır nişastası ️1 adet vanilya ️1 çay kaşığı kabartma tozu ️4 su bardağı civarı un ️Süslemek için; Reçel, kahvaltılık çikolata Kurabiye Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
Üst Alt