Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
125 gr, margarin yada tereyağı
1 tane yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1, 5-2 su bardağı un
Üzeri için;
100 gram çikolata
1 yemek kaşığı nutella vb. çikolata
1 su bardağı mısır gevreği
Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı Yapılışı
Kurabiye hamuru için gerekli olan un hariçindeki gereçlerin tamamı yoğurma kabı içerisine alınır.
Üzerine azar azar un ek edilerek güzelce yoğrulur.
Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
Yoğrulan kurabiye hamurundan cevizden büyük parçalar kopartılıp şekillendirilir.
Şekillendirilen kurabiyeler yağlı yahut yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
Pişirilen kurabiyeler fırından alınarak tepsi içerisinde soğumaya bırakılır.
Kurabiyeler soğurken küçük bir tencere yahut çaydanlık içerisine biraz su doldurulup ocağın üzerinde kaynatılır.
Su kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve çaydanlığın üzerine bir kase yerleştirilir.
100 gram çikolata ve 1 yemek kaşığı çikolata kaseye koyulur ve karıştırarak çikolataların erimesi sağlanır.
Mısır gevreği elle çok ufalamadan parçalanır ve bir kase içerisine doldurulur.
Soğuyan kurabiyeler önce eritilmiş çikolataya, akabinde mısır gevreğine bulanır ve mısır gevrekli kurabiye hazır edilir afiyet olsun
Hamuru için;
125 gr, margarin yada tereyağı
1 tane yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1, 5-2 su bardağı un
Üzeri için;
100 gram çikolata
1 yemek kaşığı nutella vb. çikolata
1 su bardağı mısır gevreği
Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı Yapılışı
Kurabiye hamuru için gerekli olan un hariçindeki gereçlerin tamamı yoğurma kabı içerisine alınır.
Üzerine azar azar un ek edilerek güzelce yoğrulur.
Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
Yoğrulan kurabiye hamurundan cevizden büyük parçalar kopartılıp şekillendirilir.
Şekillendirilen kurabiyeler yağlı yahut yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
Pişirilen kurabiyeler fırından alınarak tepsi içerisinde soğumaya bırakılır.
Kurabiyeler soğurken küçük bir tencere yahut çaydanlık içerisine biraz su doldurulup ocağın üzerinde kaynatılır.
Su kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve çaydanlığın üzerine bir kase yerleştirilir.
100 gram çikolata ve 1 yemek kaşığı çikolata kaseye koyulur ve karıştırarak çikolataların erimesi sağlanır.
Mısır gevreği elle çok ufalamadan parçalanır ve bir kase içerisine doldurulur.
Soğuyan kurabiyeler önce eritilmiş çikolataya, akabinde mısır gevreğine bulanır ve mısır gevrekli kurabiye hazır edilir afiyet olsun