Mısır Nişastalı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
2 adet yumurta
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
5 su bardağı mısır nişastası
1 adet vanilya
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
4 yemek kaşığı un
Mısır Nişastalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Karıştırma kabına şeker, tereyağ, yumurta ve vanilyayı alıp karıştıralım.
Un ve kabartma tozunu da ekleyelim.
Mısır nişastasının önce 4 su bardağını ekleyip yoğuralım. Bu işlemi yaparken biraz sabır gerekli nişasta una göre biraz daha ince olduğu için narin
5. Bardağı azar azar ekleyelim tahminen hepsini dökeriz belkide yarısı kâfi olacaktır.
Herkesin ölçü kabı farklılık gösterebilir. Mesela ben 5 bardak nişastanın hepsini kullandım yeterli geldi✌ olağan kurabiye hamurundan bir tık sert bir hamur elde ediyoruz.
İstediğimiz şekilleri verip 170 derece önceden ısıtılmış fırında beyaz kalacak şekilde kontrollü bir biçimde pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri eleyip servis ediyoruz. İsterseniz benmari usulü eritmiş olduğunuz çikolataya pişen kurabiyenin üst kısmını batırıp antep fıstığı, mısır gevreği yahut rastgele istediğiniz bir şeyle süsleyebilirsiniz.
Bu ölçüden toplam 2 tepsi çıkıyor ve 181 adet kurabiye elde ettim.
Israrla denemenizi tavsiye edeceğim şahane bir tat olup yaklaşık bir 25 yıllık tarifimdir kendileri efendim deneyeceklere şimdiden kolay gelsin afiyet olsun .
2 adet yumurta
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
5 su bardağı mısır nişastası
1 adet vanilya
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
4 yemek kaşığı un
Mısır Nişastalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Karıştırma kabına şeker, tereyağ, yumurta ve vanilyayı alıp karıştıralım.
Un ve kabartma tozunu da ekleyelim.
Mısır nişastasının önce 4 su bardağını ekleyip yoğuralım. Bu işlemi yaparken biraz sabır gerekli nişasta una göre biraz daha ince olduğu için narin
5. Bardağı azar azar ekleyelim tahminen hepsini dökeriz belkide yarısı kâfi olacaktır.
Herkesin ölçü kabı farklılık gösterebilir. Mesela ben 5 bardak nişastanın hepsini kullandım yeterli geldi✌ olağan kurabiye hamurundan bir tık sert bir hamur elde ediyoruz.
İstediğimiz şekilleri verip 170 derece önceden ısıtılmış fırında beyaz kalacak şekilde kontrollü bir biçimde pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri eleyip servis ediyoruz. İsterseniz benmari usulü eritmiş olduğunuz çikolataya pişen kurabiyenin üst kısmını batırıp antep fıstığı, mısır gevreği yahut rastgele istediğiniz bir şeyle süsleyebilirsiniz.
Bu ölçüden toplam 2 tepsi çıkıyor ve 181 adet kurabiye elde ettim.
Israrla denemenizi tavsiye edeceğim şahane bir tat olup yaklaşık bir 25 yıllık tarifimdir kendileri efendim deneyeceklere şimdiden kolay gelsin afiyet olsun .