Son konular

Mısır Unlu Taze Fasulye Tava

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Mısır Unlu Taze Fasulye Tava Tanımı İçin Gereçler
500 gram taze fasulye
Haşlamak için su, tuz
1 adet yumurta
1 su bardağı organik mısır unu (200 ml)
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 silme tatlı kaşığı tuz
2 diş sarımsak rendesi (isteğe göre)
Pulbiber, karabiber (isteğe göre)
Kızartmak için sıvı yağ

Mısır Unlu Taze Fasulye Tava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye kaynaması için su ve tuz ekleyip kaynamaya bırakalım.
Sapları ayıklanmış taze fasulyeyi yıkadıktan sonra büyüklüğüne nazaran iki yada üç kesime bölelim. Hiç bölmeden de haşlayıp bu halde tavaya dizebilirsiniz.
Fasulyeyi diriliğini kaybedip çatalla bölünecek kadar haşlayalım.
Süzerek soğuk sudan geçirelim ve güzelce süzdürelim.
Derin bir karıştırma kabına alıp üzerine bir yumurtayı çırparak dökelim.
Mısır unu, sarımsak rendesi, tuz ve kırmızı toz biber ekleyip karıştıralım. Yapışmaz özellikli tavaya 4 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip fasulye karışımını bastırarak yayalım.
Orta hararetli kısık ateşte bir yüzü kızarana kadar pişirelim. Fasulye ölçüsüne nazaran krep tavası kullandım.
Öteki yüzünü çevirmeden evvel kenar kısımlarını spatula ile esnetelim ki rahat çevrilsin. Varsa balık tavası kapağı yada düz bir servis tabağıyla dikkatli halde öbür tarafı çevirelim.
Bu ortada tavaya 3-4 yemek kaşığı daha sıvı yağ ekleyip ikinci yüzünü kızartalım.
Sıcak soğuk her formda çok lezzetli oluyor çayın yanında servis edelim. Yoğurtla birlikte de şahane oluyor. Fasulyeyi haşlayıp dondurucuya atarsanız kışında bu halde pişirebilirsiniz.Afiyetle.
 

Similar threads

  • Soru
Fasulye Kızartması Tanımı İçin Malzemeler Mısır unu 1 kg taze fasulye Tuz Sıvı yağ Fasulye Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Merhabalar bugün yazdan haşlayıp buzluğa bıraktığım haşlanmış taze fasulye tanımı ile geldim. Taze fasulyeler sıcak suda yumuşayana kadar haşlanır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Fasulye Turşusu Kavurması Tarifi İçin Malzemeler 500 gram taze fasulye turşusu 2 adet orta boy soğan 1 adet büyük havuç 2 diş sarımsak rendesi 5 yemek kaşığı sıvı yağ Tereyağı (isteğe göre) Fasulye Turşusu Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Fasulye turşusunun fazla tuzunu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Fasulye Tava Tarifi İçin Malzemeler Yarım kilo taze fasulye 1 tatlı kaşığı tuz 1 kaşık tereyağı Sıvıyağ 1 su bardağı mısır unu 1 çay bardağı su Fasulye Tava Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Fasulyelerin uçlarını temizleyin. Kırmadan tencereye alın su ekleyin çok yumuşak olmayacak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Taze Fasulye Kızartması Tarifi İçin Malzemeler 250 gram taze fasulye Haşlama suyuna : 1 çay kaşığı tuz Kızartmak için : 2 yemek kaşığı tereyağ Üzeri için : Tereyağın içine 4-5 diş sarımsak 1 çay kaşığı pulbiber Taze Fasulye Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Taze Fasulye Tava Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo taze fasulye 1 tatlı kaşığı tuz 3 yemek kaşığı mısır unu 2 yemek kaşığı sıvı yağ Taze Fasulye Tava Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Fasulyelerin yalnızca uçlarını kırıyoruz ve yıkıyoruz. Bir tencerede su kaynatıyoruz ve içine atarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt