Mısır Unlu Taze Fasulye Tava Tanımı İçin Gereçler
500 gram taze fasulye
Haşlamak için su, tuz
1 adet yumurta
1 su bardağı organik mısır unu (200 ml)
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 silme tatlı kaşığı tuz
2 diş sarımsak rendesi (isteğe göre)
Pulbiber, karabiber (isteğe göre)
Kızartmak için sıvı yağ
Mısır Unlu Taze Fasulye Tava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye kaynaması için su ve tuz ekleyip kaynamaya bırakalım.
Sapları ayıklanmış taze fasulyeyi yıkadıktan sonra büyüklüğüne nazaran iki yada üç kesime bölelim. Hiç bölmeden de haşlayıp bu halde tavaya dizebilirsiniz.
Fasulyeyi diriliğini kaybedip çatalla bölünecek kadar haşlayalım.
Süzerek soğuk sudan geçirelim ve güzelce süzdürelim.
Derin bir karıştırma kabına alıp üzerine bir yumurtayı çırparak dökelim.
Mısır unu, sarımsak rendesi, tuz ve kırmızı toz biber ekleyip karıştıralım. Yapışmaz özellikli tavaya 4 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip fasulye karışımını bastırarak yayalım.
Orta hararetli kısık ateşte bir yüzü kızarana kadar pişirelim. Fasulye ölçüsüne nazaran krep tavası kullandım.
Öteki yüzünü çevirmeden evvel kenar kısımlarını spatula ile esnetelim ki rahat çevrilsin. Varsa balık tavası kapağı yada düz bir servis tabağıyla dikkatli halde öbür tarafı çevirelim.
Bu ortada tavaya 3-4 yemek kaşığı daha sıvı yağ ekleyip ikinci yüzünü kızartalım.
Sıcak soğuk her formda çok lezzetli oluyor çayın yanında servis edelim. Yoğurtla birlikte de şahane oluyor. Fasulyeyi haşlayıp dondurucuya atarsanız kışında bu halde pişirebilirsiniz.Afiyetle.
500 gram taze fasulye
Haşlamak için su, tuz
1 adet yumurta
1 su bardağı organik mısır unu (200 ml)
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 silme tatlı kaşığı tuz
2 diş sarımsak rendesi (isteğe göre)
Pulbiber, karabiber (isteğe göre)
Kızartmak için sıvı yağ
Mısır Unlu Taze Fasulye Tava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye kaynaması için su ve tuz ekleyip kaynamaya bırakalım.
Sapları ayıklanmış taze fasulyeyi yıkadıktan sonra büyüklüğüne nazaran iki yada üç kesime bölelim. Hiç bölmeden de haşlayıp bu halde tavaya dizebilirsiniz.
Fasulyeyi diriliğini kaybedip çatalla bölünecek kadar haşlayalım.
Süzerek soğuk sudan geçirelim ve güzelce süzdürelim.
Derin bir karıştırma kabına alıp üzerine bir yumurtayı çırparak dökelim.
Mısır unu, sarımsak rendesi, tuz ve kırmızı toz biber ekleyip karıştıralım. Yapışmaz özellikli tavaya 4 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip fasulye karışımını bastırarak yayalım.
Orta hararetli kısık ateşte bir yüzü kızarana kadar pişirelim. Fasulye ölçüsüne nazaran krep tavası kullandım.
Öteki yüzünü çevirmeden evvel kenar kısımlarını spatula ile esnetelim ki rahat çevrilsin. Varsa balık tavası kapağı yada düz bir servis tabağıyla dikkatli halde öbür tarafı çevirelim.
Bu ortada tavaya 3-4 yemek kaşığı daha sıvı yağ ekleyip ikinci yüzünü kızartalım.
Sıcak soğuk her formda çok lezzetli oluyor çayın yanında servis edelim. Yoğurtla birlikte de şahane oluyor. Fasulyeyi haşlayıp dondurucuya atarsanız kışında bu halde pişirebilirsiniz.Afiyetle.