Son konular

Mısır Unlu, Tuzlu Lokmalık, Kurabiye, Zahterli Ve Çörek Otlu

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Mısır Unlu, Tuzlu Lokmalık, Kurabiye, Zahterli Ve Çörek Otlu Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke (hangisi olursa
1 çay kaşığı zahter ( olmazsa koymaya bilirsiniz)
1 yemek kaşığı çörek otu
1 su bardağı mısır unu
2 su bardağı +1 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 yumurta (sarısı üstüne akı içine)

Mısır Unlu, Tuzlu Lokmalık, Kurabiye, Zahterli Ve Çörek Otlu Tanımı Yapılışı

Yoğurma kabının içerisine sıvı yağ, yumurta akı yoğurt sirke şeker tuz konup karıştırılır.
Mısır unu un kabartma tozu, çörek otu ve zahter eklenir yoğurulur.
Küçük yuvarlaklar yapılarak tepsiye dizilir, üzerine yumurta sarısı sürülür.
Evvelden ısıtılmış 180, derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
Tadına ve kıyırlığına garanti veriyorum, hem de bayatlamıyor.
Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin
 
Üst Alt