Mısır Unlu, Tuzlu Lokmalık, Kurabiye, Zahterli Ve Çörek Otlu Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke (hangisi olursa
1 çay kaşığı zahter ( olmazsa koymaya bilirsiniz)
1 yemek kaşığı çörek otu
1 su bardağı mısır unu
2 su bardağı +1 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 yumurta (sarısı üstüne akı içine)
Mısır Unlu, Tuzlu Lokmalık, Kurabiye, Zahterli Ve Çörek Otlu Tanımı Yapılışı
Yoğurma kabının içerisine sıvı yağ, yumurta akı yoğurt sirke şeker tuz konup karıştırılır.
Mısır unu un kabartma tozu, çörek otu ve zahter eklenir yoğurulur.
Küçük yuvarlaklar yapılarak tepsiye dizilir, üzerine yumurta sarısı sürülür.
Evvelden ısıtılmış 180, derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
Tadına ve kıyırlığına garanti veriyorum, hem de bayatlamıyor.
Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke (hangisi olursa
1 çay kaşığı zahter ( olmazsa koymaya bilirsiniz)
1 yemek kaşığı çörek otu
1 su bardağı mısır unu
2 su bardağı +1 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 yumurta (sarısı üstüne akı içine)
Mısır Unlu, Tuzlu Lokmalık, Kurabiye, Zahterli Ve Çörek Otlu Tanımı Yapılışı
Yoğurma kabının içerisine sıvı yağ, yumurta akı yoğurt sirke şeker tuz konup karıştırılır.
Mısır unu un kabartma tozu, çörek otu ve zahter eklenir yoğurulur.
Küçük yuvarlaklar yapılarak tepsiye dizilir, üzerine yumurta sarısı sürülür.
Evvelden ısıtılmış 180, derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
Tadına ve kıyırlığına garanti veriyorum, hem de bayatlamıyor.
Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin