Mısırlı Pilav Tanımı İçin Materyaller
1 kase mısır konserve yada dondurulmuş
2 su bardağı baldo pirinç
Sıvıyağ
Tuz
Yarım küp şeker
3 su bardağı tavuk suyu yada sıcak su (knor bulyonda olabilir)
1 fiske karabiber
Mısırlı Pilav Tanımı Yapılışı
Pirincimizi yıkayıp sıcak suda 1 tatlı kaşığı tuz ile 15 dk kadar bekletiyoruz.
Yayvan olan pilav tenceremize yağımızı alıp ısındıktan sonra suyu güzelce süzülen pirincimizi ekleyip 2-3 dk kavuruyoruz.
3 su bardağı tavuk suyumuzu ekliyoruz şeker ve tuzunu da ayarlıyoruz.
Bir fiske karabiberle mısırlarımızı da ekleyip kapağını kapatıyoruz.
Kısık ateşte pirinçler yumuşayana suyunu çekene kadar 10 dk kadar pişiriyoruz.
Kaşıkla pilava dokunduğumuzda suyun az kalmış olması ve tencerenin tabanının gözükmesi gerekir.
Akabinde bir kağıt havlu ile kapatıp üzerine bir bezle örtüp demlenmeye bırakıyoruz.
Tane tane miss üzere pilavımız servise hazır.
Afiyet olsun
1 kase mısır konserve yada dondurulmuş
2 su bardağı baldo pirinç
Sıvıyağ
Tuz
Yarım küp şeker
3 su bardağı tavuk suyu yada sıcak su (knor bulyonda olabilir)
1 fiske karabiber
Mısırlı Pilav Tanımı Yapılışı
Pirincimizi yıkayıp sıcak suda 1 tatlı kaşığı tuz ile 15 dk kadar bekletiyoruz.
Yayvan olan pilav tenceremize yağımızı alıp ısındıktan sonra suyu güzelce süzülen pirincimizi ekleyip 2-3 dk kavuruyoruz.
3 su bardağı tavuk suyumuzu ekliyoruz şeker ve tuzunu da ayarlıyoruz.
Bir fiske karabiberle mısırlarımızı da ekleyip kapağını kapatıyoruz.
Kısık ateşte pirinçler yumuşayana suyunu çekene kadar 10 dk kadar pişiriyoruz.
Kaşıkla pilava dokunduğumuzda suyun az kalmış olması ve tencerenin tabanının gözükmesi gerekir.
Akabinde bir kağıt havlu ile kapatıp üzerine bir bezle örtüp demlenmeye bırakıyoruz.
Tane tane miss üzere pilavımız servise hazır.
Afiyet olsun