Mısırlı Pirinç Pilavı Tanımı ( Püf Noktaları İle) İçin Gereçler
2 su bardağı pirinç
1 küçük kutu süt mısırı (200 gr)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
2, 5 şu bardağı su
Tuz
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu (şeker pilavın tane tane olmasını limon suyu kar üzere beyaz olmasını sağlar)
Mısırlı Pirinç Pilavı Tanımı ( Püf Noktaları İle) Yapılışı
Pirinci ılık tuzlu su ile en az 1 saat ıslatıyoruz.
Sonra iki üç defa soğuk su ile yıkıyoruz yeterlice nişasta si geçene kadar süzgece alıyoruz.
Tavaya zeytinyağını alarak ısınınca pirinçleri içine dökerek kavurmaya başlıyoruz.
Tuzunu da atalım 5 dakika kadar kavuralım ve mısırları da ek edelim 1 çay kaşığı şeker atalım .
Kaynamış suyunu ve limon suyunu ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp tereyağını ekleyip 3 dakika harlı ateşte sonra çok kısık ateşte kapağını açmadan suyunu güzelce çekip pilavı bir kere yavaşça karıştıralım pirinçlerin piştiğini denetim ederek ocağı kapatalım.
Şayet pirinçler tam pişmemiş ise çok kısık ateşte pilavı buharın da 2 dakika pişirelim.
Üzerine havlu kağıt kapatarak kapağını kapatıp üzerine havlu kapatıp dinlendirelim.
Tane tane mısırlı pilavımız servise hazır oluyor.
Afiyet olsun denemenizi tavsiye ederim ,,
2 su bardağı pirinç
1 küçük kutu süt mısırı (200 gr)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
2, 5 şu bardağı su
Tuz
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu (şeker pilavın tane tane olmasını limon suyu kar üzere beyaz olmasını sağlar)
Mısırlı Pirinç Pilavı Tanımı ( Püf Noktaları İle) Yapılışı
Pirinci ılık tuzlu su ile en az 1 saat ıslatıyoruz.
Sonra iki üç defa soğuk su ile yıkıyoruz yeterlice nişasta si geçene kadar süzgece alıyoruz.
Tavaya zeytinyağını alarak ısınınca pirinçleri içine dökerek kavurmaya başlıyoruz.
Tuzunu da atalım 5 dakika kadar kavuralım ve mısırları da ek edelim 1 çay kaşığı şeker atalım .
Kaynamış suyunu ve limon suyunu ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp tereyağını ekleyip 3 dakika harlı ateşte sonra çok kısık ateşte kapağını açmadan suyunu güzelce çekip pilavı bir kere yavaşça karıştıralım pirinçlerin piştiğini denetim ederek ocağı kapatalım.
Şayet pirinçler tam pişmemiş ise çok kısık ateşte pilavı buharın da 2 dakika pişirelim.
Üzerine havlu kağıt kapatarak kapağını kapatıp üzerine havlu kapatıp dinlendirelim.
Tane tane mısırlı pilavımız servise hazır oluyor.
Afiyet olsun denemenizi tavsiye ederim ,,