Mısırlı Tereyağlı Pilav Tarifi İcin Malzemeler
*1,5 yemek kaşığı tereyağ
*2 su bardağı baldo pirinc
*Avuc dolusu arpa şehriye
*3 su bardağı sıcak su
*2,5 cay kaşığı tuz
Mısırlı Tereyağlı Pilav Tarifi Yapılışı
1
*Eriyen tereyağ da şehriyeleri kavurun ama sıvı yağdaki kadar bekletmeyin Cunku tereyağ cabuk yanar ve tadını bozar
*soğuk suda yıkadığınız pirinci ekleyin Tuzunu ilave edin ve suyu ekleyin Kapağını kapatıp pişmeye bırakın
*Suyunu cektikten sonra altını kapatın ve haşlanmış veya hazır konserve mısırınızı kararınız kadar uzerine bırakın
*Kapağa pecete sıkıştırıp dinlenmeye bırakın 10 dakika dinlendikten sonra karıştırın ve servis edebilirsiniz afiyet olsun
*1,5 yemek kaşığı tereyağ
*2 su bardağı baldo pirinc
*Avuc dolusu arpa şehriye
*3 su bardağı sıcak su
*2,5 cay kaşığı tuz
Mısırlı Tereyağlı Pilav Tarifi Yapılışı
1
*Eriyen tereyağ da şehriyeleri kavurun ama sıvı yağdaki kadar bekletmeyin Cunku tereyağ cabuk yanar ve tadını bozar
*soğuk suda yıkadığınız pirinci ekleyin Tuzunu ilave edin ve suyu ekleyin Kapağını kapatıp pişmeye bırakın
*Suyunu cektikten sonra altını kapatın ve haşlanmış veya hazır konserve mısırınızı kararınız kadar uzerine bırakın
*Kapağa pecete sıkıştırıp dinlenmeye bırakın 10 dakika dinlendikten sonra karıştırın ve servis edebilirsiniz afiyet olsun