Misket Köfteli Bezelyeli Patates Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için;
250 gram kadar kıyma
1/2 (yarım) küçük kuru soğan rendesi
2 yemek kaşığı kırık pirinç
Az karabiber
Kimyon
Tuz
Diğer gereçler;
1/2 (yarım) kuru soğan
4 adet küçük patates
1 tas bezelye
1/2 (yarım) kavanoz domates suyu yada 2 yemek kaşığı salça
Az su
Misket Köfteli Bezelyeli Patates Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köfteleri yapmak için; rendeleyip, suyunu sıktığımız soğanı ve öbür gereçleri bir kaba alıp yeterlice yoğuralım. Ellerimizi ortada ıslatarak küçük toplar yapalım.
Kalan soğanı yemeklik doğrayıp yağda soteleyelim. Sonra köfteleri atıp, hafif kızartalım.
Ardından küçük doğradığımız patatesleri ve bezelyeleri ek edip, domates sosumuzu dökelim.
Biraz karıştırıp suyla açalım. Ben suyumu hafif çektiriyorum pilav yanına servis yapmak için. Kimi yemeği sulu sever ekmek banmak için. Nasıl seviyorsanız su eğini o denli yapabilirsiniz. Afiyet şifa olsun.
Misket Köfteli Bezelyeli Patates Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Köfte için;
250 gram kadar kıyma
1/2 (yarım) küçük kuru soğan rendesi
2 yemek kaşığı kırık pirinç
Az karabiber
Kimyon
Tuz
Diğer gereçler;
1/2 (yarım) kuru soğan
4 adet küçük patates
1 tas bezelye
1/2 (yarım) kavanoz domates suyu yada 2 yemek kaşığı salça
Az su
Misket Köfteli Bezelyeli Patates Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köfteleri yapmak için; rendeleyip, suyunu sıktığımız soğanı ve öbür gereçleri bir kaba alıp yeterlice yoğuralım. Ellerimizi ortada ıslatarak küçük toplar yapalım.
Kalan soğanı yemeklik doğrayıp yağda soteleyelim. Sonra köfteleri atıp, hafif kızartalım.
Ardından küçük doğradığımız patatesleri ve bezelyeleri ek edip, domates sosumuzu dökelim.
Biraz karıştırıp suyla açalım. Ben suyumu hafif çektiriyorum pilav yanına servis yapmak için. Kimi yemeği sulu sever ekmek banmak için. Nasıl seviyorsanız su eğini o denli yapabilirsiniz. Afiyet şifa olsun.
Misket Köfteli Bezelyeli Patates Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı