Misket Kurabiye (Bitli Kurabiye)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Misket Kurabiye (Bitli Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler
100 gram oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (Sarısı üzeri için)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
2.5 su bardağı un
Yarım çay bardağı çörek otu
1 tatlı kaşığı sirke (Dahada kıyır kıyır olması için)

Misket Kurabiye (Bitli Kurabiye) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Çok pratik ve uzun süre bayatlamadan saklayabileceğiniz bir tarif.
Un, kabartma tozu ve çörek otu hariç bütün malzemeleri bir kaba alıp iyice karıştırın.
Un ve kabartma tozunu da ekleyip ele yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur elde edip.
Son olarak çörek otunuda ekleyip fındık büyüklüğünde hamur koparıp yuvarlak şekil verin.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzeri için ayırmış olduğumuz yumurta sarısınıda sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Misket Kurabiye (Bitli Kurabiye) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt