Son konular

Misoriz

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Misoriz Tanımı İçin Materyaller
1 kg tavuk baget
2 soğan
2 dis sarımsak
1 kaşık tereyağ
4 kaşık zeytinyağ
1 kaşık domates salçası
2.5 su bardağı pirinç
5 bardak su
Tuz, karabiber
Üzerine sürmek için toz biber

Misoriz Tanımı Yapılışı

Öncelikle tavuk baget, 5 bardak su ile tencereye alınır, tavuklar ortalama 20-25 dk da haşlanır.
Tavuklar haşlanırken bir taraftan pirinçler yapılır.
Tavaya tereyağı koyulur, eriyince zeytinyağı eklenir.
Sonra 2 soğan ve 2 dış sarımsak yemeklik doğranır.
Soğanlar hafif pembeleşince 1 kaşık salça eklenir, biraz kavrulur.
Sonra yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinç eklenir. ( ben pirinç pilavlarına başlamadan evvel pirinci ılık suda yarım saat bekletirim daima, o vakit pirinçler tane tane oluyor)
Tavaya eklenen pirinçler en az 5-6 dk devamlı karıştırılır.
Pirinci uygun kavurmak değerli bu yemekte. Daha sonra tuzu, karabiberi eklenir. Bu sırada tavuklar da haşlanmış oluyor genelde. Yuvarlak bir borcama hazırladığımız pirinç karışımı eklenir.
Üzerine haşlanan tavuk bagetler dizilir.
Üzerine 4 bardak tavuk suyu gezdirilir. Ben haşlama suyundan 1-2 kaşık alıp içine yarım çay kaşığı kırmızı toz biber katip yalnızca tavukların üzerine görünen taraflarına sürülür.Tavukların daha hoş kırmızı pişmesi için.
Daha sonra 200 derece fırında oişirilir, suyunu çekene kadar. Çok bereketli ve lezzetli bi yemek. Denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.
 
Üst Alt