Miss Kokulu Şeftali Reçeli Tanımı İçin Gereçler
2 kilo şeftali
4 kilo şeker
2 adet limon tuzu
1 kaşık tereyağı
Miss Kokulu Şeftali Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle 2 kilo şeftalilerin çok yumuşak olmamasında yarar var erimemesi için.
Şeftalileri yıkayıp kabukları ve çekirdekleri soyulmuş halde küp küp doğranır.
4 kilo şekere basılır.
Bir gece bekletilir .
Ağdasıyla 30 dk kaynattıktan sonra limon tuzu ekleyip 15 dk daha kaynatıp ateşten alınınca tereyağı eklenir.
Kavanozlara doldurabilirsiniz.
2 kilo şeftali
4 kilo şeker
2 adet limon tuzu
1 kaşık tereyağı
Miss Kokulu Şeftali Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle 2 kilo şeftalilerin çok yumuşak olmamasında yarar var erimemesi için.
Şeftalileri yıkayıp kabukları ve çekirdekleri soyulmuş halde küp küp doğranır.
4 kilo şekere basılır.
Bir gece bekletilir .
Ağdasıyla 30 dk kaynattıktan sonra limon tuzu ekleyip 15 dk daha kaynatıp ateşten alınınca tereyağı eklenir.
Kavanozlara doldurabilirsiniz.