Mor Erişte Makarna Tarifi (Tavada Pişirilerek) İçin Malzemeler
2 adet mor havuç
6 su bardağı un
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Mor Erişte Makarna Tarifi (Tavada Pişirilerek) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Havuçların kabuklarını soyalım.
Küçük küçük doğrayalım.
Üzerini geçecek kadar su ilave edelim.
Yumuşayana kadar haşlayalım.
Soğuduktan sonra püre haline gelene kadar rondodan geçirelim.
Yoğurma kabına yumurtaları kıralım.
Çırpma teliyle çırpalım.
1,5 su bardağı su havuç püresini ve tuzu ilave edelim (benim pürem tamamen suyunu çekmişti bunu’da hesaba katarak unu kontrollü koyun).
Yavaş yavaş un ilavesiyle katı bir hamur yoğuralım.
Hamuru yarım saat dinlendirelim.
Tekrar yoğurup mandalina büyüklüğünde bezeler alalım (ben kendi tava ölçüme göre ayarladım).
Hamuru az un ile çok ince olmayacak şekilde açalım.
Açtığımız yufkaları tavada çok hafif arkalı önlü rengi değişene kadar pişirelim.
Soğuyan iki yufkayı üst üste koyup ortadan keselim.
Yarım ay şeklinde olan hamuru üst üste koyup 2 cm genişliğinde uzun şeritler halinde keselim.
Daha sonra kibrit çöpü inceliğinde keselim.
Sofra bezine serip kurutalım ( 2 – 3 günde kuruyor) Deneyeceklere kolay gelsin.
Mor Erişte Makarna Tarifi (Tavada Pişirilerek) Fotoğraflı Yapılışı
2 adet mor havuç
6 su bardağı un
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Mor Erişte Makarna Tarifi (Tavada Pişirilerek) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Havuçların kabuklarını soyalım.
Küçük küçük doğrayalım.
Üzerini geçecek kadar su ilave edelim.
Yumuşayana kadar haşlayalım.
Soğuduktan sonra püre haline gelene kadar rondodan geçirelim.
Yoğurma kabına yumurtaları kıralım.
Çırpma teliyle çırpalım.
1,5 su bardağı su havuç püresini ve tuzu ilave edelim (benim pürem tamamen suyunu çekmişti bunu’da hesaba katarak unu kontrollü koyun).
Yavaş yavaş un ilavesiyle katı bir hamur yoğuralım.
Hamuru yarım saat dinlendirelim.
Tekrar yoğurup mandalina büyüklüğünde bezeler alalım (ben kendi tava ölçüme göre ayarladım).
Hamuru az un ile çok ince olmayacak şekilde açalım.
Açtığımız yufkaları tavada çok hafif arkalı önlü rengi değişene kadar pişirelim.
Soğuyan iki yufkayı üst üste koyup ortadan keselim.
Yarım ay şeklinde olan hamuru üst üste koyup 2 cm genişliğinde uzun şeritler halinde keselim.
Daha sonra kibrit çöpü inceliğinde keselim.
Sofra bezine serip kurutalım ( 2 – 3 günde kuruyor) Deneyeceklere kolay gelsin.
Mor Erişte Makarna Tarifi (Tavada Pişirilerek) Fotoğraflı Yapılışı