Mor Lahana Turşusu Lokanta Yöntemi Tanımı İçin Gereçler
1 adet mor lahana (yaklaşık 1 kg)
2 yemek kaşığı kaya tuzu
1 adet limon
1 çay kaşığı limon tuzu
6 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 su bardağı üzüm sirkesi
Yeterice ılık su
Mor Lahana Turşusu Lokanta Metodu Tanımı Yapılışı
Mor lahananın en dış kabuklarını alıp yıkayın.
Lahanayı ince ince doğrayın ve çukur bir kaba alın.
Doğradığınız mor lahanaları ılık suyla güzelce yıkayın ve suyunu süzün.
Birebir kabın içine 2 yemek kaşığı kaya tuzunu atın ve 10 dakika kadar lahaları elinizle ovun.
2 adet bir litrelik kavanoza lahanaları sıkıştırarak doldurun.
Kavanozların üzerine 3’er diş sarımsağı bütün olarak yerleştirin.
Her kavanoza yarım çay kaşığı limon tuzu ekleyin. Üzerine koymak için iki ince dilim limon ayırın.
Her kavanoza yarın limon suyu, yarım bardak üzüm sirkesi ekleyin.
Kavanozların üzerine saplarıyla birlikte maydanozları basın ve üzerine limon dilimlerini koyun.
Kalan boşluğu ılık su ile doldurun.
Kavanozların kapağını sıkıca kapattıktan sonra çalkalayıp aksi bir halde serin, ışık almayan bir dolaba koyun.
3 gün sonra kavanozları buzdolabına alın.
4 gün sonra turşunuz hazır, servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
1 adet mor lahana (yaklaşık 1 kg)
2 yemek kaşığı kaya tuzu
1 adet limon
1 çay kaşığı limon tuzu
6 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 su bardağı üzüm sirkesi
Yeterice ılık su
Mor Lahana Turşusu Lokanta Metodu Tanımı Yapılışı
Mor lahananın en dış kabuklarını alıp yıkayın.
Lahanayı ince ince doğrayın ve çukur bir kaba alın.
Doğradığınız mor lahanaları ılık suyla güzelce yıkayın ve suyunu süzün.
Birebir kabın içine 2 yemek kaşığı kaya tuzunu atın ve 10 dakika kadar lahaları elinizle ovun.
2 adet bir litrelik kavanoza lahanaları sıkıştırarak doldurun.
Kavanozların üzerine 3’er diş sarımsağı bütün olarak yerleştirin.
Her kavanoza yarım çay kaşığı limon tuzu ekleyin. Üzerine koymak için iki ince dilim limon ayırın.
Her kavanoza yarın limon suyu, yarım bardak üzüm sirkesi ekleyin.
Kavanozların üzerine saplarıyla birlikte maydanozları basın ve üzerine limon dilimlerini koyun.
Kalan boşluğu ılık su ile doldurun.
Kavanozların kapağını sıkıca kapattıktan sonra çalkalayıp aksi bir halde serin, ışık almayan bir dolaba koyun.
3 gün sonra kavanozları buzdolabına alın.
4 gün sonra turşunuz hazır, servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.