Mor Lahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
1 orta uzunluk mor lahana
1 yemek kaşığı tuz
1 su bardağı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 su bardağı su
Mor Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mor lahanayı ince ince doğrayalım derin bir kaseye alın ve tuzla 10-15 dakika ovun.
Ve kenara alın 15 dakika bekletin.
Bu ortada sürahiye su, sirke, limon tuzunu atın ve karıştırın.
Kavanozlara mor lahanayı sıkıca koyun ve üzerine sirkeli su karışımını paylaştırın.
Kapaklarını kapatın ve buzdolabına koyun.
3-4 gün bekledikten sonra açabilirsiniz.
Afiyet olsun.
İnstagram hesabım @habismutfakta
Mor Lahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 orta uzunluk mor lahana
1 yemek kaşığı tuz
1 su bardağı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 su bardağı su
Mor Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mor lahanayı ince ince doğrayalım derin bir kaseye alın ve tuzla 10-15 dakika ovun.
Ve kenara alın 15 dakika bekletin.
Bu ortada sürahiye su, sirke, limon tuzunu atın ve karıştırın.
Kavanozlara mor lahanayı sıkıca koyun ve üzerine sirkeli su karışımını paylaştırın.
Kapaklarını kapatın ve buzdolabına koyun.
3-4 gün bekledikten sonra açabilirsiniz.
Afiyet olsun.
İnstagram hesabım @habismutfakta
Mor Lahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı