Mor Lahana Turşusu

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Mor Lahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
1 adet orta uzunluk mor lahana
1 tatlı kaşığı kaya tuzu (ovmak için)
1 litrelik kavonoz
Turşu suyu için
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 çay kaşığı şeker
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
2 yemek kaşığı limon suyu

Mor Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle lahanamızı yıkayıp ince ince doğrayalım.
Daha sonra bir tatlı kaşığı tuz ile düzgünce ovalım.
Bir litrelik kavanoza tuz ile ovduğumuz lahanamızı koyalım.
Benim lahanam tam sığdı kavanoza, iri ise lahananız yetecek kadarını koyun çok tıka basa doldurmayın.
Bir kapta hazırladığımız turşu suyunu azar azar ek edelim kavanoza.
Kaynatılmış kavanoz kapağı ile ağzını güzelce kapatıp, kavanozumuzu aykırı çevirelim.
Hazırladığımız turşumuzu iki gün buzdolabında bekletelim.
İki gün sonra rengi dönen turşumuz hazır. (sızdırma yaparsa şayet aksi çevirdiğinizde düzeltin ve o denli bekletin dolapta. )Afiyet olsun.
Mor Lahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt