Mor Reyhan Şerbeti Tanımı İçin Gereçler
3 demet mor reyhan (taze)
1 tarçın çubuğu
Bir avuç içi limon tuzu
1 bardak şeker
5/10 tane karanfil
2 litre kaynar su
Mor Reyhan Şerbeti Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Mor reyhanı düzgünce yıkayın ve büyük bir leğene alın.
Üzerine tüm gereçleri ekleyin (tarçın, limon tuzu, şeker, karanfil).
Bunun üzerine kaynar suyu ekletin ve karıştırın.
Demlenmeye bırakın, üstünü kapatabilirsiniz.
Soğuduktan sonra 2 sürahiye alın ve isteğe nazaran üstüne buz ekleyip tüketebilirsiniz.
Not: bir alsam öncesinden dinlendirmeye başlarsanız daha hoş demlenip tat verir.
Mor Reyhan Şerbeti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 demet mor reyhan (taze)
1 tarçın çubuğu
Bir avuç içi limon tuzu
1 bardak şeker
5/10 tane karanfil
2 litre kaynar su
Mor Reyhan Şerbeti Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Mor reyhanı düzgünce yıkayın ve büyük bir leğene alın.
Üzerine tüm gereçleri ekleyin (tarçın, limon tuzu, şeker, karanfil).
Bunun üzerine kaynar suyu ekletin ve karıştırın.
Demlenmeye bırakın, üstünü kapatabilirsiniz.
Soğuduktan sonra 2 sürahiye alın ve isteğe nazaran üstüne buz ekleyip tüketebilirsiniz.
Not: bir alsam öncesinden dinlendirmeye başlarsanız daha hoş demlenip tat verir.
Mor Reyhan Şerbeti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı