Müceddere Pilavı Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı yeşil mercimek
1,5 su bardağı bulgur
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Sıcak su tam üzerine geçecek kadar
1 çay kaşığı dolusu karabiber
Tuz damak tadınıza nazaran
Müceddere Pilavı Tanımı Yapılışı
Yeşil mercimekli dişe gelecek biçimde çok eritmeden haşlayın zira tekrar pilavla şişeceği için.
Pilav tenceresine sıvı yağ ve tereyağını alıp üzerine ince doğranmış soğanları ek edip hafif pembeleştirip üzerine salçayı ek edip 1 dakika kadar kavurup üzerine yıkanmış süzülmüş bulgurları ek edip.
2-3 dakika kavurup üzerine sıcak suyunu, karabiber ve tuzu ile edip fokurdamaya başlayınca süzülmüş mercimekleri ilave edip kısık ateşte pişirelim.
Pişen pilavın üzerine havlu kağıt serip 10-15 dakika demlendirip üzerine az sıvı yağında jülyen biçiminde doğradığımız soğanları soteleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
1 su bardağı yeşil mercimek
1,5 su bardağı bulgur
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Sıcak su tam üzerine geçecek kadar
1 çay kaşığı dolusu karabiber
Tuz damak tadınıza nazaran
Müceddere Pilavı Tanımı Yapılışı
Yeşil mercimekli dişe gelecek biçimde çok eritmeden haşlayın zira tekrar pilavla şişeceği için.
Pilav tenceresine sıvı yağ ve tereyağını alıp üzerine ince doğranmış soğanları ek edip hafif pembeleştirip üzerine salçayı ek edip 1 dakika kadar kavurup üzerine yıkanmış süzülmüş bulgurları ek edip.
2-3 dakika kavurup üzerine sıcak suyunu, karabiber ve tuzu ile edip fokurdamaya başlayınca süzülmüş mercimekleri ilave edip kısık ateşte pişirelim.
Pişen pilavın üzerine havlu kağıt serip 10-15 dakika demlendirip üzerine az sıvı yağında jülyen biçiminde doğradığımız soğanları soteleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.